Igår kom rapporten från ett av mina större bolag i portföljen, Johnson & Johnson (JNJ). Det här är ett massivt  och mycket diversifierat bolag inom hälsosektorn. Man har allt från Läkemedel, Förbrukningsvaror (tänk babypuder) till medicinsk apparatur. Bolaget har mycket välkända varumärken men driver också forskning inom flera områden. Det här är en jätte på stabila fötter.

Första gången jag bildade bekantskap med bolaget var nog kring 5 års ålder då jag såg mamma använda deras tandtråd. 1 generation senare använder jag dagligen deras tandtråd som är den absolut bästa tandtråden i världen.

Dagens fråga är hur man kan få plats med 100m njutbar och robust tandtråd i den lilla förpackningen. Men det är en tankenöt som ni får bära med er och som inte direkt hör hemma i det här inlägget.

 

Johnson & Johnson 3:e kvartal

Rapporten visar på en högre omsättning och ett bättre resultat (vinst) än vad många hade väntat sig under det tredje kvartalet. I samband med det här höjer man också helårsprognosen. Resultatet var ca 5% bättre än väntat.

Tycker att Alex Gorsky sammanfattar framtiden på ett bra sätt:

“As we look ahead, we remain confident in the strength of our broad-based business model, which is fueled by our disciplined portfolio management, focus on transformational innovation and dedicated employees around the world who position us for success today and well into the future.”

Kort och gott ser man styrka i deras framtid tack vare den breda affärsmodellen. Denna drivs av nytänkande innovation och suveräna medarbetare runt om i världen.

Alex Gorsky, CEO för Johnson & Johnson

 

Aktien steg med 1,62% igår och i ärlighetens namn hade jag föreställt mig lite mer då kursen varit pressad länge. Samtidigt har det väl att göra med oron kring de eventuella böter som kan ligga bolaget längs deras resa. Till er som inte förstår vad jag pratade om så sammanfattade jag det här.

Annons

 

Nu ni

Jag hittade ett grymt citat ute i etern igår. Det var suveränt och passande i dess renaste form. Känns som ett citat lika gärna skulle kunnat komma från mig då det speglar min egna filosofi.

Läs det..men läs det långsamt…

First they blamed JNJ for causing ovarian cancer.

Next they blamed JNJ for causing mesothelioma.

What’s next?

Blaming JNJ for causing the opioid epidemic?

Excuse me, I think they may have already done that.

I am a JNJ shareholder. Will never sell any shares. If the price drops a bit may, I may buy more shares.

Buyandhold2012

 

JNJ Just nu

Direktavkastning: 2,91%

Utdelningsandel: 43,68%

5 årig utdelningstillväxt snitt: 6,45%

I rad höjd utdelning: 57 år

0 0 vote
Article Rating
16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x