Det har nu gått ett tag sedan Reuters artikel som handlade om att Johnson & Johnsons babypuder skulle innehålla asbest. Jag köpte på den enorma dippen som blev efter nyheten och idag står jag som vinnare.

Till er som vill få mer insikt om artikeln kan jag rekommendera det inlägg jag skrev om asbest och Johnson & Johnson (JnJ) tidigare.

Som en liten påminnelse så trillade det häromdagen in utdelning från bolaget. Det blev 250 kr och då JnJ delar ut 4 gånger varje år så blir det en tusenlapp extra årligen. Helt okej!

För er som är intresserade av att se deras historiska utdelningar rekommenderar jag en av mina mest lästa inlägg om Jnj’s utdelningshistorik.

Kring det här mest Asbest så var Johnson & Johnson snabba med att uttala sig att artikeln från Reuters var fullkomligt felaktig. Bland annat för att artikeln i sig inte ens tog upp de tusentals test som JnJ själva gjort via utomstående labb.

Jag vet att Indien stoppade produktionen av pulvret under en tid för utredning. Sedan var man dock snabba med att få igång produktionen igen då inget hittades:

Indisk myndighet hittade ingen asbest i Johnson & Johnsons babypuder enligt uppgifter

Nyligen fick vi reda på att JnJ åkt på böter kring det här med asbestfallet. Det är en kvinna som vill ha 29 miljoner dollar p.g.a. att hon använt pulvret.  Bolaget har direkt bestridit detta.

På någon vis har Jnj kunnat prestera galet bra genom alla typer av ekonomiska cykler. Man har dessutom ett trippel-A (AAA) i kreditrang och bolaget hittar alltid nya sätt att växa trots sin storlek.

Till er som tycker att jag är omoralisk som investerar i JNJ så kan jag säga att jag tyvärr inte håller med. Deras tjänster och produkter har hjälp mänskligheten under 130 år och vill du investera i bolag som gör gott för de utsatta så finns det knappt något bättre.

Då ser jag Investor som ett värre bolag att investera i rent moraliskt då ett av deras kärninnehav är Saab som tillverkar redskap för att utplåna andra, om vi ska dra det riktigt sjukt långt.

Sedan investerar jag för att bli rik och ekonomiskt fri – inte för att rädda världen med mina pengar…

 

6
0
Kommentera gärna :)x
()
x