På senare tid har jag sett till att fylla på lite extra i mina svenska banker. Speciellt mycket köp har det blivit i Handelsbanken (SHB). Mycket oro i världen har fått kurserna att pressas, något jag såklart tackar för.

 

Som ni ser i tabellen ovan så har det blivit 4 st köp nu senaste i maj, 2 st i april och sedan 2 st i mars. För samtliga köp ovan har jag betalat 8 kr i courtage. Om du vill sprida dina köp och optimera ditt courtage så kan du idag handla 6 st aktier i Handelsbanken per köp – då betalar du 1 kr i courtage hos Avanza.

Läs mer om bolaget hos Avanza

Själv har jag ingen aning om vad en rimlig kurs skulle kunna vara, speciellt med tanke på att det hela tiden händer saker i omvärlden som får bankaktierna att vandra ännu mer ner i källaren (eller upp i himlen). Handelsbanken har dock varit väldigt stabila över tid, varav jag gärna köper i hela nedgången.

Givetvis klagar jag inte på 5,7% (7,71 räknat med extrautdelningen) i direktavkastning heller, speciellt med tanke på bolagets fenomenala Utdelningshistorik som jag redogjorde tidigare. Sist höjde Handelsbanken sin utdelning med 10%.

Dessutom kan vi som investerare dra nytta av aktiearbitrage, d.v.s. att du byter typ A mot B aktier eller vice versa. Det här har funkat extra bra i Handelsbankens fall och jag har faktiskt fått en del ”gratis-aktier” tack vare detta. Och ni som läser min blogg vet att gratis är gott 🙂

 

6
0
Kommentera gärna :)x
()
x