Perioden som vi gått igenom kommer vi minnas som en väldigt tung period för banker i stort. Det är inte bara svenska banker som tagit stryk men mitt i tumultet verkar vissa se köplägen.

I fredags såg vi exempelvis hur investmentbolaget Lundbergs med Fredrik Lundberg köpte hela 500.000 aktier i Handelsbanken (SHB A).  Det här är givetvis en sjuk mängd aktier för oss småsparare och hela köpet värderades till 42 miljoner kronor. Dessa aktier kommer generera en utdelning på 2 750 000 kr varje enskilt år.

Handelsbanken har backat hela 37% från sin topp i februari 2017. Samtidigt får vi minnas att Handelsbanken är en anrik bank med en väldigt god utdelningshistorik, men givetvis är det inget bolag som går som på räls exakt hela tiden.

Jag har passat på att handla lite Handelsbanken då jag även äger bolaget enskilt. Du får även del av bolaget om du t.ex. äger investmentbolaget Industrivärden, ett bolag som jag också fyllt på i nyligen.

För dig som äger banker idag är det givetvis jättesvårt att köpa mer då kurserna bara faller. Och det ska det också vara, för annars hade alla velat köpa när saker går illa och då hade vi inte sett någon nedgång heller. I sådana lägen gillar jag att backa tillbaka till min egna analys och tankar om bolag, det gör att oron blir mindre och att jag inte säljer vid fel tillfällen.

Nu såg jag också att det är en väldigt stor spread mellan Handelsbanken A och Handelsbanken B. Hela 5 kr/aktie. Därigenom kan du dra nytta av aktiearbitrage och tjäna några extra aktier här och nu om du äger Handelsbanken B i stället för A.

 

13
0
Kommentera gärna :)x
()
x