Om drygt en vecka anländer Investors rapport för Q3. Det kommer vara en riktigt intressant läsning och jag hoppas att jag kommer kunna avsätta nog med tid för att läsa hela rapporten.

EDIT! Jag måste ha tagit en kaffekopp för mycket och kikat fel i kalendern. Investors rapport anländer idag (2017-10-17). Den kommer dyka upp här.

I dagsläget är Investor A mitt 3:e största innehav i portföljen. Anledningen till att jag äger A aktien i stället för B aktien är för att A just nu är billigare.

Om B någon gång skulle bli billigare kan det hända att jag gör s.k. Aktiearbitrage handel, vilket helt enkelt innebär att jag byter A mot B eller vice versa. Det man då ska komma ihåg är courtaget och vad kostnaden för handeln faktiskt blir. Ni kan läsa om hur jag utnyttjade det här.

Nåväl, nog om Aktiespread, låt oss kika på mina köp i Investor.

Rent krasst skulle man kunna säga att jag gick in i bolaget i precis rätt tillfälle. Det är givetvis svårt att veta och inget jag egentligen hade en aning om när jag gick in. Därigenom tycker jag att det alltid är bättre att fylla på i ett bolag du verkligen vill äga kontinuerligt.

Under sommarens röda dagar backade aktien rejält och jag försökte fylla på under hela nedgången. I efterhand visade det sig vara en bra idé

 

Investor utökat i Ericsson

Investor ökade nyligen sitt innehav i Ericsson och köpte aktier för 1,2 miljarder kronor i bolaget. Med det köpet seglade Investor om Christer Gardells fond Cevian och blev största ägaren.

För mig är Ericsson alldeles för svårt att greppa för att jag ska kunna säga om det här var en bra eller dålig investering. Jag ägde tidigare Ericsson men blev tvungen att sälja hela innehavet.

Självklart litar jag på Investors sätt att tänka och hoppas på att även denna investering ska göra succé. För det är väl därför du köper ett investmentbolag – för att du tror att deras investeringar ska gå bättre än dina egna?

 

Är Investor för dyrt?

Välskötta och stabila bolag som du själv vill äga blir sällan för dyra, vilket jag tycker är viktigt att komma ihåg. Det jag rekommenderar är däremot att sprida dina köp under hela året och på så vis få ett fint genomsnitt.

Substansvärdet (som visar vad ett investmentbolag är värt) var under förra rapporten 493 kr. Idag står aktiekursen på 403 kr. Det innebär att substansrabatten är drygt 18%. Med det sagt tycker jag inte kursen är för dyr. Givetvis finns det så mycket mer att kika på än just substansrabatt och substanspremie för att räkna ut om ett Investmentbolag är köpvärt eller ej.

6
0
Kommentera gärna :)x
()
x