Och så gick kursen ner i brunnen igen…kanske inte så oväntat trots allt. Är det inte vinstvarningar så är det dåliga rapporter. Senaste stora nedgången köpte jag in mig på, så i dagsläget ligger min avkastning på -650 kr, vilket är rätt mycket med tanke på min portföljs storlek. Har ju tidigare försökt intala mig att inte tänka på hur själva aktiekursen går utan snarare kanske bli glad när kursen dimper ner och i stället se det som en slags julrea. Problemet blir dock nu när man börjar tvivla på framtiden i bolaget. Alla poddar jag lyssnar på säger klart och tydligt sälj eller köp inte mer i bolaget men av någon anledning fortsätter jag att fånga den fallande kniven.

Det värsta är kanske att jag köpte aktien för den stora avkastningen som då var. Ja, än hur idiotiskt det låter så var det faktiskt så jag gjorde tidigare, att enbart titta på den nuvarande procenten för direktavkastningen och trycka på köp ifall det såg vettigt ut och bolaget var nog stort och ”välkänt”. Har lärt mig lite mer idag och även fast mina analyser är långt ifrån fulländade så är det en betydligt bättre grund än tidigare.

På måndag gäller det. Är det dags för sälj eller blir det ytterligare ett köp. Står i valet och kvalet. Känns dumt att sälja då bolaget ännu inte gett mig en krona i avkastning och det är lite vemodigt att sälja på -650. Samtidigt kanske det är bäst att sälja den sjunkande båten innan den nått havets botten? Eller vad säger ni?

0
Kommentera gärna :)x
()
x