Digital Realty Trust har nu legat i min Kapitalförsäkring (KF) ett tag och just för tillfället verkar den vara där för att stanna. Nyligen fick jag frågan vilken av deras aktier man bör köpa.

Fråga

Jag funderar på att köa DLR, vilken av de tre aktierna är det som gäller? Jag ser att en ligger på ca 120 och de andra två ligger på ca 20. Jag kan inte se utdelningen på Avanza och lyckas inte googla mig rätt. 

Digital Realty utvecklar och driver datacenter världen över. Bolaget verkar i 4 kontinenter, 11 länder och äger idag hela 205 datacenter. Det här är komplexa anläggningar som kräver hög och tillförlitlig säkerhet samt avancerade lösningar för backup och kylning för att förhindra förlust av data.

Jag skrev tidigare ett inlägg om just det här bolaget och vilka fördelar jag ser med det.

Idag delar man ut 70% av vinsten och utdelningen har kontinuerligt höjts 14 år i rad. 

 

Digital Realty Trust – preferensaktier

Som Anonym säger i frågan så finns det flera olika typer av aktier att köpa i DLR. Det är för att bolaget även givit ut en rad preferensaktier

Om du kikar på Avanza så står det PR (eller PL) framför två av aktietyperna. I Sverige säger vi stamaktie eller preferensaktie, på engelska blir det Common Stock och Preferred Stock. Teorin är samma som i Sverige, d.v.s. att aktieägarna i preferensaktier har förtur till utdelningen.

Två av dessa preffar, ena av typen J och den andra av typen G, kan du köpa på Avanza. Det finns dock flera andra och nu den 4:e mars 2019 så fick vi nyligen reda på att en serie K ska noteras också.

En full lista kring vad bokstäverna betyder och vad det finns för skillnader kan du läsa på Investopedia

 

Vad investerar jag i?

Jag investerar i den hederliga stamaktien som du hittar här: 

j

Notera

Du nämnde i frågan att du inte ser någon direktavkastning hos Avanza. Det gör du inte heller. Information om utländska aktier och dess utdelning finns inte idag. I stället kan du kika här:
https://www.kronantillmiljonen.se/utdelningar/se-direktavkastning-utlandska-bolag/

8
0
Kommentera gärna :)x
()
x