Jag har under veckan lyssnat på ett klockrent intervjuavsnitt. Det var matigt, det var spännande, det var levande och det var ”perfekt”. Jag pratar givetvis om Investeraren Podcast som levererar en toppenintervju med godisjätten Cloetta.

 

Investeraren podcast

 

Tidigare har jag sagt att:

Nicklas Andersson (aka. Investeraren), skulle kunna driva en podcast om fönsterputsning i Norra Sverige och den skulle fortfarande vara intressant att lyssna på!

Investeraren tillsammans med Philip gjorde ett galet bra jobb i podden PrataPengar, som nu tyvärr inte finns längre. Tyvärr kan jag inte säga att den nya podden Aktiekompisar faller mig riktigt lika bra i smaken; men smaken är också som baken.

Nicklas är och förblir en stjärna och en av mina absolut största källor till inspiration.

 

Intervjun med Cloetta

Som ni redan vet har jag nu sålt alla mina aktier i Cloetta. Det är lite trist, med tanke på att det här avsnittet gjorde mig sugen på både godis och nya aktier i bolaget. I avsnittet intervjuades Jacob Broberg som är Informationsdirektör hos Cloetta.

Jag kan tycka att Jacob gjorde ett riktigt bra jobb i podden och levererade tydliga svar på Nicklas över 50 frågor.

Däremot kändes det ibland som att pålitligheten kanske inte var 100%. Då tänker jag t.ex. på när Nicklas frågar vilken produkt som varit en SMASHING HIT och vilken som varit en FLOPP. Vid svaret på floppen så fick vi: ”Dom har jag glömt bort…”. Jag tycker att vi investerare borde få veta även om de produkter som gått mindre bra. Lyssna vid 13:50

Ni som följt mig ett tag vet att jag blev lite besviken på att man valde att inte höja utdelningen i år utan att i stället göra en extrautdelning. Jag tycker att Jacob ger ett lysande svar till varför det blev så. Lyssna vid 27:30 så får du höra. Klockrent svar.

Sedan satt jag med spänning och väntade på…

”Ska Investeraren inte fråga om det här med branden i fabriken, det hade varit intressant!”

…och så helt plötsligt kom den frågan upp och vi fick höra en hel del intressant som handlade om just den här branden samt det jobb som för närvarande pågår med försäkringsbolaget.

Jag satt också och väntade på…

”Hoppas nu Investeraren frågar om det här med insiderförsäljningarna som skedde inom bolaget”

…och jag blev inte besviken. Även detta hamnade på tapeten.

 

I stora drag ett mycket bra avsnitt som ni helt klart ska lyssna på ifall ni äger bolaget idag eller är intresserade av att kanske börja investera i Cloetta framöver. Investeraren Podcast borde ni utan tvekan ha bland en av era favoriter på er poddlista och jag ser verkligen fram emot alla kommande avsnitt.

 

 

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x