Igår fick vi reda på att en av mina favoritpoddar, #PrataPengar, har spelat in sitt sista avsnitt. Det avsnittet lades ut igår och med det är det slut på de härliga stunder som förgyllde en annars rätt så tråkig måndag. Nu är det ett faktum, PrataPengar läggs ned.

För mig blev det en rätt stor chock och verkligen inget jag hade väntat mig. PrataPengar har länge suttit bland toppen i min poddlista och nyligen släpptes det 100:a avsnittet. Vilket jubileumsavsnitt!

Just under avsnitt 100 pratades det mycket om framtidstron och hur gamla Nicklas och Philip skulle vara när avsnitt 200 släpps. Alla trodde vi kanske att podden skulle leva vidare?

 

Podden betydde mycket

Jag minns så tydligt när jag startade mitt aktiesparande för ett par år sedan. Vid det laget var PrataPengar rätt färskt men erhöll, trots det, en grym kvalité. En taktik jag hade för att komma igång med mitt sparande snabbt var att lära mig så mycket som möjligt, och här spelade podden en stor roll.

Podden har verkligen motiverat mig och pushat mitt sparande till en nivå som jag inte trodde var möjlig. Kunskapsnivån har varit helt fantastisk och idag finns det ingen annan podd som lämpar sig bättre till nybörjare såsom gamla rävar på aktiemarknaden.

Jag har faktiskt ingen aning om varför podden lade ner. Troligtvis är det för att allt material och all planering som krävs tar oändligt mycket tid och att podden faktiskt drivs helt ideellt.

100 avsnitt är lite drygt 100 timmar (om Nicklas får prata som han vill) och 100 timmar är så galet mycket mer än 100 timmar om du räknar ihop all tid bakom avsnitten.

 

Uppesittarkväll då?

Många förknippar PrataPengar med Uppesittarkväll. Anledningen är troligtvis Nicklas och Philip, som även här agerar huvudroller. Vad jag hört kommer Uppesittarkväll att fortsätta i vanlig regi, men ni får gärna rätta mig här.

Hoppas i alla fall att Upesittarkväll drar vidare. Det är ett par härliga timmar som verkligen skapar många underbara minnen:

 

En tråkig julklapp – men inte allt är elände

Visst var besvikelsen stor när nyheten släpptes, och visst känns det som att en stor del av ens aktieliv nu försvunnit. Inte heller är det 1:a april, vilket man hade kunnat hoppats på.

Å andra sidan nämndes det i det avslutande avsnittet att Nicklas kommer fortsätta att driva sin egna podd. Det här är ju fantastiskt roligt!

Nicklas lovar att det kommer bli mer aktiekunskap, mer nyhetssvep och massa annat godis i påsen. Kanske blir det här en fantastisk julklapp som vi alla väntat på?

Ska i alla fall bli galet spännande att se vad Nicklas kokar ihop.

 

All min tacksamhet går till er

Slutligen vill jag passa på att tacka er. Ni är helt klart en betydande faktor till att jag börjat nu kommit en lång bit på väg till min första miljon. Oavsett om jag befunnit mig i promenadspåret, på gymmet, i köket eller på toa så har eran röst oftast funnits där och det är helt klart något jag kommer sakna.

Det citat från er som jag främst kommer att minnas är:

”Pengar gör att du kan leva ditt liv som du vill och inte måste”

Stort tack!

//KTM

 

 

3
0
Kommentera gärna :)x
()
x