Ni har väl inte missat att lyssna på podd-avsnittet där Lyxfällan faktiskt pratar börs och aktier för första gången? Du kan lyssna på avsnittet direkt här.

Tycker att avsnittet generellt sett var bra och innehåller mycket kloka resonemang kring både riskhantering och långsiktighet. Däremot hittar jag åtminstone en sak som jag inte håller med om.

Alldeles i början av avsnittet pratas det mycket om att börsen är ”dyr”. Faktum är att Magnus även klivit av börsen i väntan på en sättning av något slag.  Det ordas även om att börsklimatet just nu på något vis är läskigt.

Visst, jag tycker att det är bra att programledarna upplyser om risker för visst är det alltid en risk att investera. Däremot går det kraftigt emot mitt synsätt att man aldrig ska försöka sia om vart börsen är på väg.

Kan tänka mig att många lyssnare av Lyxfällan inte är insatta i aktievärlden och att då börja med att få höra att börsen är otroligt ”dyr” blir troligtvis avskräckande. Att ta steget och köpa sina första aktier är nog mentalt svårt som det är; det behöver inte göras svårare.

Skrev mer om just det här att tolka upp och nedgångar i det här inlägget.

Det komiska är att det mer mot slutet resoneras kring det här som man oftast hör från många som väljer att försöka pricka av marknaden:

”Den där nedgången kommer ju aldrig! Men snart…snart måste den komma”

Jag kan hålla med om att nedgångar kommer att komma och under vår tid kommer vi säkert att uppleva flera större nedgångar. Frågan är däremot när. Problemet är att man oftast missar en väldigt fin uppgång när man kliver av för tidigt.

I boken Miljonär innan 30 tycker jag att det redogörs riktigt bra kring just det här.

 

10
0
Kommentera gärna :)x
()
x