Det faktum att jag inte vågar plocka pant på stan där någon kan se mig och även försöker vara försiktig från att bli upptäckt i soprummet försvårar det hela något – Miljonär innan 30

Det här är en recension av min senast lästa bok, Miljonär innan 30 och Pensionär innan 40. Boken har länge legat i min att-läsa-lista och nu när jag är klar med läsandet vill jag delge er mitt tycke om boken.

 

Kort fakta

Författare: Miljonär innan 30

Utgivningsår: 2017

Pris: 212 kr Pris hos Adlibis

Boken i 1 mening: Det här är boken för dig som vill få tips och vägledning kring hur du genom flitigt sparande kan sluta jobba innan du blir pensionär genom att investera på börsen.

 

Lite mer…

Mycket av det jag själv eftersträvar genom mitt sparande tas upp i boken. Vi får följa Miljonär innan 30 i sin resa genom stora börssättningar och flitiga år av sparande och ihärdighet med det stora målet att bygga en utdelningsportfölj som täcker levnadskostnaderna.

I boken resoneras det kring hur du kan öka ditt sparande, hur mycket kapital som behövs för att sluta jobba för gott, hur man bör agera på aktiemarknaden i olika skeden, och mycket mycket mer.

Bokens 155 sidor tar även upp de viktigaste grunderna som du som investerare behöver veta för att sätta igång ditt egna aktiesparande.

Det här är inte boken för dig som söker specifika aktietips utan snarare för dig som vill ha verktyg hur du på egen hand kan finns dem.

 

Vad jag tycker

Själv tycker jag att det här helt klart är den bästa boken jag läst hitintills i år och överträffade faktiskt mina förväntningar.

Den är skriven på ett sätt som de flesta kan förstå men självklart kan du få ut lite extra från boken om du har en grundförståelse inom börshandel (absolut inget krav).

Det var fantastiskt intressant att läsa om de olika extrema sparmetoderna som Miljonär innan 30 använt sig av genom åren. Exempelvis genom att leta pant i soprum och att koka nudlar på hotellrummet, trots att kompisarna går ut på restaurang och äter.

Jag håller med om det mesta som tas upp och gillar verkligen långsiktigheten som Miljonären förespråkar.

Till ny som gammal inom aktiesfären rekommenderar jag boken. Är du inte så kunnig och är sugen på att veta mer om hur du ska bygga upp en framtid med mer frihet så är det här en riktigt bra grundsten i din bokhylla.

 

Favoritcitat

Att fila min frus fötter är inget jag älskar, men när jag tänker på hur mycket pengar vi sparar känns det genast bättre

 

Favoritkapitel

9. När har du råd att sluta jobba helt?

Betyg

 

Det här inlägget är på något vis inte sponsrat. Min egna bok köpte jag på Adlibis.

0 0 votes
Article Rating
5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x