Jag är faktiskt ingen bokmal och har väl heller aldrig varit någon. Det tyngsta jag läst är troligtvis Harry Potter serien som jag läste när jag gjorde värnplikten för grymt många år sedan. Har däremot förstått att man vinner mycket på att läsa mycket, och kan själv tycka att det känns intressant att läsa om hur man ska investera på bästa vis.

Innan nyår staplade jag upp en hel del mål som jag själv vill uppnå under 2017. Direktlänk till det inlägget. Det blev en rejäl nyårskaramell men dess värre måste jag säga att jag fallerat lite och redan nu är några mål förstörda.

Jag vill däremot mer än gärna uppnå målet med att börja läsa mer, men med 10% gjort av året och 0% lästa böcker inser jag att det inte blir en lätt match.

Så, hjälp mig, vilka är era hetaste boktips?

Det behöver givetvis inte vara något utgivet från i år eller ens förra året; äldre böcker kan vara nog så intressant.

Finns enbart ett par saker som jag har som önskemål:

  • Boken ska vara relativt lättläst, alltså inget för den som är riktigt avancerad.
  • Bör handla om aktiehandel och helst inte om fonder då jag helt lagt den investeringsstrategin på hyllan
  • Stort plus om boken finns som ljudbok (för det gills väl?)
  • Stort plus om boken handlar just om utdelningsinvestering, men heller inget krav.

Just nu har jag en bok som jag gärna skulle vilja läsa och det är en bok av Marcus Hernhag. Den enkla vägen att bli rik på aktieutdelning. Någon som läst den och kanske kan rekommendera?

Länk till boken.

Alla boktips jag får in tänkte jag ta mig en funderare kring och sedan skapa en lista med kommande böcker att läsa. Tipsar du om en bok så lägger jag med dig som referens.

 


Kul att mitt senaste inlägg om ifall det är framtidssäkert att investera i bank eller inte fick så mycket uppmärksamhet. Hela 15 kommentarer, vilket slog all-time-high här på bloggen 🙂

Direktlänk till inlägget


Du glömmer väl inte att följa hur du som sparare kan få en mycket bra avkastning på dina slantar via Tessin. Läs mitt senaste inlägg om hur det går med projektet.

21
0
Kommentera gärna :)x
()
x