Kom ihåg att inget som jag skriver om på min blogg ska klassas som köprekommendationer. Gör själv alltid en egen analys och utgå från dig själv innan du gör en investering.

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade er läsare om mitt pågående projekt i Tessin. Hur ser det ut idag och tycker jag fortfarande att tjänsterna hos Tessin är attraherande?


 

Vad är Tessin?

Som videon beskriver är Tessin en crowdfunding tjänst som för samman oss sparare med fastighetsutvecklare. Du kan som investerare i Tessin välja att investera i olika projekt som dyker upp och på så vid få en bra avkastning för din investering över tid.

TÄNK PÅ – precis som på börsen så är historisk avkastning ingen garanti till framtida avkastning.

Avkastningen du får varierar beroende på vilket projekt du väljer, men oftast ligger den mellan 9-13%, vilket jag tycker är väldigt bra med tanke på bankernas nuvarande ränta. Det varierar lite när du får avkastningen men jag tycker att det oftast brukar vara på årsbasis, d.v.s. samma som för många svenska utdelningsaktier.

Jag tycker om att investera i fastigheter och har bolag som Castellum och Akelius Residential Pref i min portfölj, men tycker det är klokt att sprida sina risker och därför väljer jag att kombinera bostadsägande via börsen med Tessins tjänster.

 


LÄS INLÄGGET – om hur jag investerade 50.000 i ett av Tessins projekt


 

Vilka risker finns?

Tessin har kartlagt de risker som finns med investeringarna väldigt bra i den här artikel. Kom ihåg att fastighetsinvesteringar brukar betraktas som relativt stabila över tid.

 

Hur går man tillväga för att investera i Tessin?

Först handlar det om att välja ut ett projekt som du tycker verkar stabilt och som du tror på i längden. Ett tips är att inte bara se på det som ska byggas utan även söka upp mer information kring fastighetsutvecklaren.

Jag gjorde själv ingen jätteanalys utan valde att investera i en stad som jag tycker om samt i ett projekt som rör bostäder. Att tänka på är att du kan investera i många andra projekt än bostäder, exempelvis vindkraftverk eller biografer.

Efter det handlar det om att fundera hur mycket du vill investera. Oftast har projekten en relativt hög minsta investering men även denna varierar. Mitt projekt hade en Minimiinvestering på 50.000 kr, vilket jag också tecknade.

När du valt det du ska teckna och för hur mycket går det snabbt och lätt.

Skapa ett konto → Registrera din andel → Ange konto där du vill att investerade pengar + avkastning ska hamna efter slutfört projekt → Skriv på kontraktet

Efter det är du klar och kan börja följa ditt projekt i utvecklingen.

 

 

Vad investerade jag i för projekt?

Jag valde att investera i studentbostäder i Linköping. Tycker att konstruktionen ser riktigt attraktiv och välplanerad ut och området verkar trivsamt (har däremot inte besökt platsen själv).

I sommar är det tänkt att jag ska ta mig en bilsemester och kika in byggnationen och det ska bli intressant att se hur arbetet går.

Löptid 10 – 12 månader
Årligt avkastningsmål 10-11.5%
Antal investerare 156


 

Missa inget projekt – håll dig uppdaterad

Ibland kan det vara svårt att fortlöpande komma ihåg att hålla utkik på Tessins sida för att se vilka projekt som är igång. Missa inget potentiellt case.

ANMÄL DIG till Tessins nyhetsbrev och få en gratis e-bok (sponsrad länk)

 

Bli Premiumkund

För att bli premiumkund krävs att du under ett år investerar 1/2 miljon i olika projekt hos Tessin. Jag har i dagsläget alltså uppnått 10% av det målet.

 

Summering

Jag är fortsatt nöjd med min investering hos Tessin och har som avsikt att plocka in ett projekt till framöver. På så vis avslutar projekten kontinuerligt och avkastningen ger mig ett passivt kassaflöde.

Kontakten med deras support är, enligt mig, i världsklass! Snabba och tydliga svar på frågorna och det känns verkligen pålitligt.

Tessins tjänster gör det möjligt för oss som inte har haft nog med kapital att gå in i spännande projekt och på så vis bli ägare, vilket inte var finansiellt möjligt tidigare.

 

0 0 votes
Article Rating
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x