Äntligen har det blivit dags att checka ut från maj och strax påbörja härliga juni. Läs det här inlägget om du är sugen på veta vad jag köpt under månaden, vad min lön och sparkvot varit och på vilket sätt som jag bygger vidare på min stege upp till 1 miljon kronor.

 

Månaden i stort

Livet i övrigt snurrar på. Jag och sambon upplevde vår sockerfria period positiv men efter att ha fuskat lite fuskade vi mer och nu är vi återigen tillbaka i den onda spiralen. Det var roligt så länge det varade…

Jag valde att sälja av alla mina aktier i Telia. Vill jag inte äga ett bolag så struntar jag i att sälja lite åt gången för att försöka få någon typ av vinning. Tror jag inte på mitt innehav eller inte förstår det så ska det bort, så enkelt är det. Läs mer.

Har beslutat mig att fortsätta vara kund och behålla mina aktier i Swedbank, trots att jag inte varit allt för lycklig som kund. Läs mer.

Månadens största investering blev helt klart Kopparbergs, läs om köpet här.

Försöker att varje månad köpa lite mer i åtminstone ett utländskt bolag. Känns extra positivt nu när dollarn är relativt låg. Den här månaden blev det Walt Disney som fick sig en rejäl hacka.

Under månaden gjorde jag en undersökning om vilka som var beredd att belåna sin portfölj. Det här blev resultatet. Läs hela inlägget.

 


 

Portföljen

Just nu har jag positiva tankar om portföljen. Jag har redan börjat känna hur mycket den delar ut genom fokuseringen på utdelningsbolag.

Bolagen känns starka och växer successivt. Att det inte sker med raketfart tar jag som positivt.

Hovra över respektive paj-bit för att se vilket bolag det handlar om.

[visualizer id=”2199″]

 

Detaljerad vy portföljen

 


 

Portföljutveckling från start

Tycker inte det var länge sedan portföljen hade ett värde på 10.000 kr och enbart bestod av fonder. Saker och ting har gått snabbt måste jag säga…

 


Utdelningar

Maj har varit en tung utdelningsmånad för KTMs portfölj.

För utdelningarna hade jag kunnat köpa 33 st starköl ute på krogen, alltså drygt en varje dag. Väljer jag att göra det? Självklart! …inte. I stället återinvesterar jag utdelningarna för att kunna köpa fler aktier nästa år.

 

 

Realty Income Corp 20,39 SEK
Hennes & Mauritz B 396,90 SEK
Kinnevik B 440,00 SEK
Industrivärden C 194,00 SEK
Paradox Interactive 68,00 SEK
Investor A 297,00 SEK
Akelius Residential Pref 115,00 SEK
Atlas Copco B 54,40 SEK
Diös Fastigheter 396,00 SEK
Boston Pizza 19,20 SEK

Totalt: 2001,14 kr

 


Lön och Sparkvot

Jag har redan en buffert som jag ger mig en hygglig säkerhet och god natts sömn. Därför sätter jag in alla slantar som jag inte spenderar till börsen eller andra investeringar.

LÖN 23 889 kr
Sidoinkomst  0 kr
Bloggintäkter 1451 kr
Utdelningar 2001 kr
Lön extrajobb 6537 kr

Totalt: 33 878 kr

Sparande (överföring till Avanza): 21 000 kr

 Sparkvot: ~62%

Med tanke på vilken otroligt hög lön jag haft under månaden hade Sparkvoten kunnat vara ännu högre. Däremot har utgifterna också varit mer påtagliga. Lite smått till vår nya bostadsrätt samt en Stockholmsweekend har kostat sitt.

Har haft sjukt jäkla kul för pengarna i alla fall, och det är väl det som är huvudsaken.

 


 

Bloggen

Bloggen har blomstrat som aldrig förr. Vet inte om maj är en månad då fler väljer att lägga tid på att läsa ute på nätet eller om det är för att allt fler söker sig till börsen.

Jag tycker hursomhelst att det är riktigt kul att se hur allt fler följer bloggen och det driver mig självklart att fortsätta med det jag gör. Tillsammans kan vi alla bli miljonärer 🙂

Månadens 3 mest lästa inlägg

  1. Swedbank gör en helomvändning
  2. Vecka 19 är förbi. Detta har hänt.
  3. Börja blogga – tjäna pengar?

 

Flest söker sig till detta efter att ha besökt Kronan till Miljonen

  1. Chansar mest
  2. Pengaregnet
  3. Aktiepappa
0
Kommentera gärna :)x
()
x