Målet

 

Totalt portföljvärde (inklusive Tessin): 278 872 kr

[wppb progress=27.8 option="red candystripe" percent=inside]

Det går bra nu. En mycket positiv månad på börsen har fått aktiekurserna i mina bolag att slå klackarna i taket. Tur är att vi vet att det inte finns något tak.

The sky is the limit

Passionen att gå från ingenting till 1 miljon är större än någonsin. Let’s do this!

 


Hänt i veckan

Jag och sambon har haft deep-talk, nu om pengar och sparande.

Hon har ofta väldigt bra insikter, som exempelvis när hon fick mig att inse att mitt drickande inte var hälsosamt på den nivå jag befann mig på.

I vårt samtal nämnde hon att jag blivit så snål sedan jag börjat med aktier, att jag inte unnar mig något längre samt att jag oftast påpekar saker som jag tycker är dyrt.

Det stämmer till viss del. Jag köper mindre nu än vad jag gjorde tidigare. Numer är jag inte intresserad av att ha det senaste grafikkortet och sitter fortfarande på en mycket gammal iPhone med sprucken skärm exempelvis.

 

MEN! Det man ska inse är att jag ser det jag håller på med som vilken annan hobby som helst. Jag skulle lika gärna kunna köpa dyr golfutrustning och uppgradera mig hela tiden för min lön. Nu tycker jag att aktiesparande är så otroligt mycket roligare än golf så jag väljer hellre att hålla på med det.

Missade ni sambons inlägg om vad hon tycker om mitt sparande. Läs då det här.

 


 

Köpt under veckan

Det var nu länge sedan jag köpte något i H&M. Det kliar i fingrarna på dessa nivåer, men måste se till att hålla mig till investeringsreglerna här. Inte allt för mycket i samma korg.

I stället blev det:

Som ni ser lastade jag in en större kaka i Realty Income i veckan. Kursen har fortsatt ner och som vanligt passar jag då på att handla extra. Bolaget höjer ständigt utdelningarna och delar ut varje månad till ägarna. Än så länge är jag nöjd med innehavet, men har som sagt inte varit ägare allt för länge.

Industrivärden är ett typexempel på att man kanske inte alltid ska oroa sig att köpa på All Time High. Bra bolag blir sällan billiga.

 


 

Utdelningar

Det har trillat in ca. 500 kr i passiva inkomster från portföljen under veckan.

Rätt många bolag har redan delat ut men ännu finns det vissa utdelningsbolag att se fram emot. Då många av mina bolag börjat med 2 utdelningar per år blir glädjen dessutom dubbel 🙂

Bolag Summa
Paradox Interactive 68 kr
Investor A 297 kr
Akelius Residential Pref 115 kr

 

Summa +480 kr

 


Bloggen

Mest lästa inlägget under veckan blev det då jag förklarade vad jag tjänar på att blogga.

Börja blogga – tjäna pengar?

 


 

Hos andra bloggare

Då var det dags att presentera vad jag tycker varit extra läsvärt under veckan och som ni borde kika in om ni inte har annat för er:

Petrusko – skrev ett inlägg där han länkar till en artikel med Marcus Hernhag där han listar sina 5 säkraste preffar.

Krösus Sork – har handlat lite smått och han verkar också se köpvärde i Realty Income just nu

Stefan Thelemius – sedan tidigare skapare av sin egna fond Noob som nu verkar ha presterat lika med den berömda Avanza Zero. Visste faktiskt inte om denna fond sedan tidigare 🙂

Sparo – funderar lite kring all teori om framtida börsras.

Bullpappret – har nått upp till 1 1/4 miljon i portföljen. Inte illa med tanke på att jag tycker det var nyss att han skrev på Twitter att miljonstolpen nu var uppnådd

 

Ha en fortsatt trevlig helg. Vi syns imorgon!

6
0
Kommentera gärna :)x
()
x