Ja, vilket bolag var det egentligen som åkte ut ur utdelningsportföljen? Svaret får du här


Ni som följt mig en längre tid vet att jag sällan säljer mina innehav. Jag är inte en investerare som tycker att det är kul att hämta hem vinster på kortare sikt. Troligtvis säljer många allt för bra bolag allt för tidigt och går miste om mycket fin framtida vinst.

Problemet är när man inte längre känner sig tillfreds att köpa mer, trots att vikten i bolaget inte är särskilt hög. I ett sådant läge tror jag att det enda rätta är att sälja.

Många har säkert listat ut vilket bolag det är jag gjort mig av med. Har pratat om det tidigare och nu gjort slag i saken. Hej då…

Vid mitt sälj slutade avkastningen på -54 kr. MEN, då är inte utdelningen inkluderad. Räknar vi med den slutade totalavkastningen faktiskt på +125 kr.

Utdelningen sjönk i år från 3 kr → 2 kr. Den betalas ut 2 gånger per år varav du får 1 kr per aktie vid varje tillfälle. I dagsläget ligger direktavkastningen på hela 5,2%


På senare tid har jag inte tagit till mig vad som händer i bolaget men tydligen har något hänt då kursen faktiskt stigit sakta på sista tiden. Det är väl också ett problem – bolag som man inte har något intresse av vill man heller inte följa.

Själv tycker jag att du ska ha bolag som du känner dig intresserad av i portföljen så att du verkligen finner ett nöje i att följa deras resa. Annars kan du lika gärna spara i en Indexfond.

 

Har du haft några funderingar kring Telia? Värt att köpa på dessa nivåer?

 

 

18
0
Kommentera gärna :)x
()
x