God lördag på er! Hoppas att helgen startat till belåtenhet.

Idag är det första juli vilket innebär att jag ska stämma av hur det gick föregående månad. Läs om mina aktieköp, tankar kring innehaven, utdelningar och vad som varit mest läsvärt här på bloggen. Jag ger även en uppdatering kring min målbild.

Händelser under månaden

Jag och sambon har bokat en resa alldeles här i dagarna. Blev -15.000 kr rakt ner i nöjen. Det är dyrt att leva…och pengar gör det lite roligare.

I det här läget är det tur att man har ett målsparande så att man slipper snylta av portföljen.

Som jag sagt tidigare: ”Portföljens pengar är portföljens pengar”. Är det så att jag någon gång vill renovera, köpa ny bil eller hyra in en extern jultomte så kommer dessa pengar aldrig tas från portföljen. Det lovar jag både mig själv, er och portföljen.

 

Portföljen

[visualizer id=”2503″]

 

Se fler detaljer kring portföljen på denna sida.

 

Utvecklingen i portföljen började med en hel del sidledes rörelse för att sedan dippa rejält den senaste veckan. Tack vara mitt stora innehav i H&M så lyckades jag få en liten återhämtning mot slutet, vilket jag markerat med rött.

I och med att jag inte handlar upp hela sparandet direkt när jag får lönen utan sprider mina köp så hade jag möjligheten att köpa rätt mycket nya aktier i veckan. Problemet med att inte ha några likvider kvar blir att man missar sådana tillfällen.

Så, min rekommendation är att spara lite krut i bössan

 

 

Utdelningar

 

XACT OMXSB Utd 18,27 kr
Realty Income Corp 27,51 kr
Johnson & Johnson 80,12 kr
 Boston Pizza Royalties 19,25 kr
TOTALT 145 kr

 

Sommaren är ju ingen högutdelande period precis. Därigenom känns det bra att ha tagit in XACT som framöver kommer ge riktigt fin utdelning när värmen steker som mest.

Här är en sammanställning av vad mina bolag delat ut hitintills i år:

 

Såhär har utdelningarna sett ut hitintills i år

 

 

Lön och sparkvot

LÖN 19 170 kr
Bloggintäkter 446 kr
Utdelningar 145 kr
Lön extrajobb 0 kr
Övrigt 4000 kr

Totalt: 23 671  kr

Sparande: 17 500   kr (inklusive utdelningarna)

Sparandet överförs till konto hos Avanza

Sparkvot: 73%

 

Köp

Jag fortsätter att köpa mindre poster i mina bolag. Oftast kan det bli mer köp i ett specifikt bolag beroende på hur kurserna och bolagen går under månaden.

Inga sälj har förekommit, men jag har plockat in en ny börshandlad fond som dessutom delar ut varje år. Läs mer om XACT OMXSB utd.

Många frågar hur jag resonerar kring mina mindre köp. Blir det inte dyrt? Jag kan handla aktier i ett bolag för 599 kr och trots det blir courtaget enbart 1 kr. Handlar jag över det blir courtaget däremot 2 kr.

Att handla aktier idag är långt ifrån lika dyrt som det en gång var. Tack vare våra fina nätmäklare skulle jag säga.

Viktigt att tänka på är att det givetvis inte gäller utländska innehav. Som ni ser väljer jag att köpa för större poster där.

 

Bloggen

Något som är riktigt roligt är att jag under månaden flög över 1000 följare på Twitter. Superkul och tack till alla som följer mig.

De 3 mest lästa inläggen under månaden:

1. Ibland funderar jag – är det värt att kämpa…?

2. Vecka 25 är över

3. H&M halvårsrapport 2017

 

Mest diskuterade inlägg: Ibland funderar jag – är det värt att kämpa…?

Riktigt kul att det här inlägget fick så mycket uppmärksamhet. Antar att det är många fler som är missnöjda över sin löneutveckling.

 

Det var allt för den här månadsrapporten. Hoppas att ni väljer att följa bloggen även nästa månad och att vi tillsammans strävar efter ett rikare och friare liv 🙂

 

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x