Juli är förbi och det är dags att summera vad som hänt i portföljen sedan sist. På sista tiden har vi fått en väldigt fin studs uppåt och det samtliga funderar över är om det här är slutet på en sämre börsperiod.

Portfölj

Här är de 10 största bolagen i portföljen just nu. Det har hänt en del på senare tid och investmentbolagen har återigen fått lite luft under vingarna. Jag har sett till att uppdatera min kompletta portfölj och den ser ut såhär.

Bästa utvecklingen den senaste månaden i min egna portfölj har K2A Preferensaktie presterat.

Portföljutveckling

Portföljen är upp ca 200 000 sedan sist jag skrev en månadsrapport och portföljvärdet är väldigt nära 2,5 miljoner kr åter igen. För egen del hoppas jag inte på en allt för stark återhämtning här och nu utan att vi får några extra månader på oss att köpa lite billigare.

Förra månaden presterade portföljen något sämre än index p.g.a. mycket fastigheter och i juli har den presterat något bättre.

I rena kronor blev det 166 446.

Kikar vi på utvecklingen totalt för 2022 så är portföljen -10,5% inklusive utdelning.

Utdelningar

Utdelningarna fortsätter trilla in och nu rör det sig om flera tusenlappar varje månad som jag kan återinvestera. Flest kronor stod SBB D för som jag köpt väldigt mycket av på senare tid.

Lön och Sparkvot

Det blev ett historiskt lågt sparande i juli. Huset har framkallat vissa köp soim behövs nu under sommaren och semestern innebär oftast en ökad konsumtion.

Läs mer om min lön och sparkvot här:

Lön och historiskt låg sparkvot – juli 2022

 

%

Sparkvot

Köpt / Sålt

Det har inte blivit jättemånga köp under juli. Självklart är det synd med tanke på vilket läge vi befinner oss i, eller åtminstone befunnit oss i. Nu har jag i alla fall 20 000 kr i likvider som jag tänkte bränna rätt tidigt i augusti.

Utrikes har det inte blivit några köp. Dollarn är rätt dyr mot svenska kronan samt att jag tycker vi har fina köplägen här i Sverige. Ibland gäller det att prioritera. Med det sagt finns det utländska aktier som kommit ner mycket och som jag ser som intressanta. Essex Property är ett sådant som jag under månaden skrev om.

Här är i alla fall vad jag köpt i storleksordning. Tänk på att det här är den totala köpsumman i respektive bolag och att jag oftast försöker handla mindre poster flera gånger.

Bolag Total köpsumma
Samhällsbyggnadsbo. i Norden B 2364 kr
Diös Fastigheter 2296 kr
JM 1579 kr
Castellum 1444 kr
Corem Property Group D 953
Samhällsbyggnadsbo. i Norden D 561
Svolder B 556
Atlas Copco B 549
Investor B 538
eWork Group 537
Handelsbanken A 533
Cibus Nordic Real Estate 519
K2A Knaust & Andersson Pref 495
Tele2 B 481
EQT 443
Holmen B 429
Intrum 403

 

Bloggen

Om du under månaden missat något av mina inlägg så är det här de med mest sidvisningar:

Den enda aktien jag Inte köper

SBB och omprövning av utdelningen

Investors enda svaghet?

Sämst men ändå mest köpt

19
0
Kommentera gärna :)x
()
x