Rapporterna har verkligen varit fokus de sista veckorna, och ännu är det inte över. Jag har till och med glömt bort att skriva om hur det gått för mig årets första månad och faktiskt också missat att det trillat in en härlig extrautdelning från ett bolag.

 

Portfölj

Jag har under månaden inte gjort några stora förändringar i portföljen. Troligtvis kommer jag vänta på utdelningen i H&M och sedan fimpa bolaget för gott. Annars ligger även AT&T rätt löst. I övrigt har jag inte tänkt göra något i närtid mer än att fylla på i redan existerande bolag.

Det här är mina 10 största bolag just nu:

 

Till dig som vill som vill se hela portföljen så finns den som vanligt här:

 

Portfölj 2023

 

Portföljutveckling

Trots att januari varit en munter månad så ligger jag efter index inklusive utdelning. Det är fortfarande en våt filt över vissa fastighetsbolag, bygg och till viss del telekom. I torsdags fick vi se en helomvändning när bolag likt SBB och Castellum rusade, men det hör till februaris utveckling.

… och i kronor räknat blev det strax över 100 loppor:

OBS! Anledningen till att det står 1 miljon att investera är för att jag har en kredit som jag inte använt (och som jag troligtvis inte kommer använda med tanke på hur börsen gått den sista tiden)

 

De senaste 5 åren hare utvecklingen sett ut såhär:

 

Inklusive insättningar har portföljens utveckling sett ut såhär sedan bloggen startade. Varje stapel representerar en månad. Fantastiskt kul att portföljen nu närmar sig 3 miljoner.

Utdelningar

När jag sammanställde utdelningarna för januari så upptäckte jag att det även trillat in en extrautdelning från Boston Pizza som jag inte lagt märke till 😀 Läs gärna min analys om denna månadsutdelare för 2023.

4 tusenlappar har trillat in från bolaget, vilket är en ökning mot januari förra året med 41%. Det är egentligen SBB B och SBB D som är anledningen till det. Troligtvis vet du vid det här laget att jag varit flitig köpare av bolagets aktier under hela 2022.

 

Tyvärr känns det som en lång väg upp till målet för året på 90 000 kr.

Lön och Sparkvot

Här skrev jag om min lön och sparkvot samt vilket dåligt köp airup flaskan var.

Sparkvoten blev:

%

Sparkvot

Köpt / Sålt

Här är de 10 bolag som jag köpt mest av under januari.  Det ger en liten fingervisning kring vart jag lägger mina slantar just precis nu. 

 

Bolag Total köpsumma
Cibus Nordic Real Estate        6 877 kr
Kindred Group        3 634 kr
Tele2 B        3 350 kr
Samhällsbyggnadsbo. i Norden B        2 969 kr
Intrum        2 134 kr
EQT        1 931 kr
Investor B        1 812 kr
K2A Knaust & Andersson Pref        1 808 kr
Akelius Residential Prop. D        1 655 kr
Corem Property Group D        1 559 kr

Bloggen

Om du under månaden missat något av mina inlägg så är det här de med mest sidvisningar:

Ilija – pilot i en fallande kniv

Enda utländska utdelaren jag köper nu

Årets sämsta spartips

 

22
0
Kommentera gärna :)x
()
x