Det har nu blivit dags att kika på hur det gick med mina mål för 2018. Till detta följer lite korta kommentarer på vad som gick bra respektive dåligt. Rent krasst kan man säga att några mål gick bra medan andra gick åt skogen.

 

OBS! Det kan ta några sekunder att ladda alla målen

Mål för ett rikare och friare liv

Portföljvärde på 600 000 kr

Året började med 428 000 kr i portföljvärde. Trots ett negativt ”tomterally” i år så har ändå portföljen uppnått ett totalt värde på ca 680 000 kr. Tyvärr var portföljvärdet högre föregående månad innan decembers röda siffror. December är enda månaden sedan starten på min resa som innebar ett portföljvärde lägre än månaden innan. Den fina trenden är därmed bruten.

Sparkvot över 50%

Det här slog jag med råge. Just sparkvoten är det enda som jag med enkelhet kan påverka för att nå mitt miljonmål. Mer om detta kommer i morgondagens inlägg. 

Dubblera utdelningarna

I början av året trodde jag att det här skulle bli svårt men det visade sig att jag klarade av målet och ökade utdelningarna med 125%.

Organisk utdelningstillväxt > 5%

Varje år höjer mina bolag utdelningen. I snitt vill jag att utdelningarna ska ha höjts med 5% om jag räknar samman alla bolag. I år blev det 6,2%

Ta ett rejält tag om min pension

Jag ska vara ärlig och säga att jag i alla fall kikat igenom min pension och börjat skriva ett riktigt intressant inlägg som alla investerare kommer kunna dra nytta av. Den enkla vägen att få koll på din pension – det du bör veta

Något har jag i alla fall lärt mig under året. Nämligen att ett passivt val inte nödvändigtvis behöver vara ett dåligt val. Det enda jag skulle vilja göra är att samla min tjänstepension lite bättre, men jag antar att det kommer ett år till efter 2018 😉

 

Mål för ett längre och friskare liv

Vikt under 80 kg

Här gjorde jag ett rejält snedsteg kan man säga. Efter julens glada mat väger jag säkert 93 pannor och är enbart 187 cm lång. Det är nästan 1/10 ton det 😀

Börja om med chlorella och spirulina

Mitt intag av chlorella och spirulina har ändå blivit bättre under året. Jag känner att jag faktiskt mår och orkar mer när jag under en längre period ätit detta. 

Komma igång med Yoga igen

Det var en tid då jag och sambo KTM faktiskt körde kontinuerlig yoga under vår semester. Tyvärr följde vi aldrig upp detta och det enda jag gör idag är lite stretching på mer kontinuerlig basis. 

Visst, det är bättre än ingenting men det här målet riktade sig snarare till att ta ett lärarlett yogapass varannan vecka. Detta uppnåddes aldrig.

1 strikt pull-up

Med mina 93 pannor kan jag knappast lämna golvet. Snart kan jag väl inte ens se mina tår. Faktum är dock att jag testade idag och det gick mycket bättre än vad jag hade väntat mig. Tror säkert alla mina gruppträningspass gjort något resultat. Om jag får bort 13 kilo så går det säkert lättare.

Bli bättre på att svara på meddelanden och hålla kontakt

Här har jag ändå gjort framsteg. Jag värnar mer om detta bland nära och kära. Tyvärr har kanske kontakten bland er blivit sämre och jag vet säkert om att det finns ett och annat mail jag inte svara på (samt Twittermeddelanden och kommentarer). Dock är jag inget mirakel. Jag har ett heltidsjobb och ett liv på sidan om så tyvärr har jag tvingats prioritera människor i min närhet på hemmaplan.

Ägg och havregrynsgröt

Kan inte säga att det här är frukosten jag äter varje morgon men majoriteten av alla mornar har jag ändå ätit någon form av gröt känns det som. Inte enbart ljust bröd.

Tyvärr är det väl så att just frukosten är det enda målet som för mig har varit nyttigt. Har blivit mycket skräpmat och liknande. Kakor också… och bullar 😀

 

Mål för bloggandet

Försöka skriva ett inlägg varje dag

Jag tycker fortfarande att det är grymt roligt att blogga och ser det lite som
en dagbok för min resa. Kanske inte blir super-inlägg varje dag men något i alla fall.

För helåret har jag skrivit minst ett inlägg varje dag utan undantag. Det klappar jag mig lite extra på axeln för.

Guide – så blir du utdelningsinvesterare

Tänkte skriva en guide som lättsamt förklarar hur du på bästa vis kan börja med din utdelningsportfölj och vilka tips jag har att ge här. Tyvärr blev det inget av men jag har ändå planerat inför detta.

Det jag däremot har gjort är att skriva en hel del tankar och funderingar hur jag skulle investera ett visst belopp som utdelningsinvesterare. 

 

Se över designen på bloggen

Jag har gjort en liten uppdatering på bloggen och det har ständigt skett förbättringar. Det finns en del kvar att göra till 2019.

Utdelningssidan

 Under construction 😉

Uträkningsformulär

Tanken här var att skapa lite mer interaktivt formulär där du t.ex. skulle kunna räkna ut hur lång tid du har kvar till miljonen och räkna på ränta-på-ränta. Det blev inte av.

Dock har det blivit en hel del spännande mallar under året, varav den mest omtyckta mest troligt är Sparmall Deluxe.

 

Summering

Som ni ser är det mycket som inte blev av, men ändå ett par saker som blev av. Inser att det är så mycket lättare att följa upp ett kontinuerligt sparande än en aktiv och nyttig livsstil. Förut var det lite tvärt om.

Till saken hör att jag inte mått särskilt bra under året samt att jag blivit medicinerad för detta. Kanske blir 2019 mer muntert och jag kan ta tag i min hälsa bättre (som faktiskt är den viktigaste investeringen).

Jag har nog varit dålig på att följa upp målen och verkligen strävat för att uppnå dem. Det klassiska nyårslöftet med andra ord. Samtidigt är det ett framsteg att faktiskt skriva upp målen och att några blir uppfyllda. Det är i alla fall bättre än att gå mållös år efter år.

Ser nu fram emot att sätta upp målen inför 2019 nu när miljongränsen börjar krypa sig allt närmre.

 

17
0
Kommentera gärna :)x
()
x