Det här är inget inlägg där jag söker någon sorts empati eller tröst. För tro mig, jag har tröstats och åter tröstats. Inlägget är kanske snarare en vädjan om att ni inte ska göra samma misstag som jag gjort. Kalla det för ”Clickbait” eller inte, men jag mår dåligt och det står jag för.

För en rätt lång tid sedan gick en människa i mitt liv bort som stod mig mycket nära. Som vanligt kan jag inte gå in på detaljer men låt oss i alla fall säga att det är en familjemedlem.

Sorgen var extremt stor och gjorde ont, men jag kan nu i efterhand klart konstatera att stormen som kom efteråt gjorde ännu ondare.

 

När pengarna betyder för mycket

Efter bortgången blev det ett rejält tjafs om arv. Pengar skulle hit och pengar skulle dit och procentenheterna flög genom folks munnar som jetplan från Heathrow. Jag lärde känna min släkt på ett sätt som jag aldrig känt dem tidigare.

När krutröken hade lagt sig och de juridiskt insatta personerna packat ihop sina portföljer så fanns missnöjet fortfarande där. Vi kanske tjafsade och grälade mindre, men ondskan lever på något sätt kvar inom familjen.

Tidigare hade jag hört talas om detta; att arv och vem som ska ha vad kan förändra personer så dramatiskt. Men aldrig…ALDRIG…trodde jag väl att det skulle kunna hända oss?

En familj som stod varandra så nära…vilken av världens alla makter skulle någonsin kunna bryta denna pakt? Svaret fick jag, och det var just pengar och girighet.

 

Pengar kan självklart hjälpa dig

Pengarna kan göra så att du får leva på det sätt du vill och inte måste. De kan dessutom hjälpa till så dina barn får det lilla extra under uppväxten och så att du kan ta den vila du behöver. Tillräckligt med pengar har också bevisat att du tillsammans med din partner undviker onödiga gräl.

När du däremot inte har pengar men vill ha dem så fruktansvärt mycket och helt plötsligt ser tillfället i akt att få en stor del av kakan serverat på ett silverfat. Ja då är pengar farligt. Då förändrar pengar personer, och oftast inte till det bättre.

Gör inte som jag

I senaste avsnittet av PrataPengar (avsnitt 101) togs det upp det här med att alltid ha papper på allt och ha sitt på det torra.

”Men det är ju så jobbigt att fixa alla dessa papper”

Ja visst är det så! Men tro mig, när den dagen kommer att ni befinner er i samma sits som jag hade ni önskat att ni aldrig tänkte den tanken ens en gång.

Annars står ni där en vacker dag och ser ut såhär:

 

Ni ser det inte på mig

Oftast ser ni det inte på mig. Jag kommer hela tiden med galna Tweets och en del roliga inlägg som vädrar framtidstro.

Det är däremot bara en del av mig. Den andra delen är betydligt mer inåtriktad, vädrar oro och är inte nöjd med sin familjetillvaro.

Så tänk på det nästa gång jag skriver om min sparkvot. Trots att den kan anses hög så är mitt liv långt ifrån perfekt och jag har mycket kvar att jobba på kring mitt första ben.

 

 

14
0
Kommentera gärna :)x
()
x