I det här inlägget reflekterar jag lite kring just det här att vara lycklig, och att skenet verkligen kan bedra vissa gånger.

Jag börjar jobba kl 07.00 på morgonen. Ibland tar jag lite sovmorgon men gillar tanken att kunna sluta lite tidigare om dagarna.

På väg till jobbet försöker jag ta lite annorlunda vägar eller göra något som bryter från det normala, allt för att undvika ett onödigt mönster. Försöker alltid cykla och i ärlighetens namn kommer jag inte ihåg sist jag tog bilen till jobbet. #sparadkrona

 

Drömkåken

Nu på senare tid har jag börjat cykla förbi ett hus som ser helt galet underbart ut. Det är ett sånt där hus som du alltid drömt om, ett stort och elegant hus som ligger underbart till och som har en sån där galet hemtrevlig ”look” över sig. Nybyggt…plats bredvid vattnet…ja ni hör ju själva.

Dessutom brukar det på sommaren stå en riktigt ny och fin husbil på deras välbyggda uppfart, vilket kanske reflekterar ett underbart liv med många sköna och härliga semesterdagar.

Du kan hur lätt som helst inbilla dig att de som bor där är rika och kanske till och med gått ner i arbetstid för att kunna njuta av sitt hus till fullo. Kanske ett liv som många av oss drömmer om?

 

 

Vilket bedrövligt bråk

Så här om dagen när jag cyklade förbi såg jag något som jag inte trodde. Ut ur huset ”ploppade” det ut ett par ungar som skrek högt åt varandra. Efter dem kom det 2 vuxna som argumenterade minst lika högt, en sån där argumentation som låter eländigt jobbig ni vet.

Jag har lite svårt att sammanfatta vad diskussionen handlade om då jag cyklade förbi och inte ville stanna, men jag tror det handlade om något så simpelt som dagishämtning.

Det fick mig att vilja bort därifrån.

”Fy, inte vill jag bo här”, tänkte jag

 

De 3 benen

Detta fick mig att tänka lite på något som jag vet Günther Mårder myntat i en av Framgångspoddens poddavsnitt, nämligen att det är viktigt att samtliga av dina 3 ben är stabila.

  • Det första benet är det privata benet. Dit kommer din relation, din familj och ditt inre välbefinnande. Det är allt som gör du till du helt enkelt.
  • Det andra benet är det professionella benet. Här kommer ditt jobb, din fritidsaktivitet, ditt sociala nätverk eller din egna firma. Det är oftast här du kan klättra och nå nya nivåer.
  • Det tredje benet är det ekonomiska benet. Här är det många av oss som lyckats riktigt bra och har en stabil ekonomisk grund. Bara det faktum att du är inne och läser den här bloggen reflekterar det.

För att du ska ha det riktigt bra krävs att alla dessa ben presterar bra. Med andra ord: om du har ett sjukt kasst privat förhållande och upplever din fritid och dina sociala relationer kasst så kommer inte det ekonomiska benet hjälpa dig.

Lite det hann jag faktiskt tänka när jag cyklade förbi det där huset. Det är så otroligt lätt att tro att någon har det så ofantligt bra när det enda vi ser är fasaden utåt.

Mitt solklara tips är att jobba på samtliga ben i parallell med varandra. Fortsätt förbättra dina privata relationer, fortsätt bygga på ditt professionella ben och gör det samtidigt som du investerar i din egna portfölj.

 

8
0
Kommentera gärna :)x
()
x