Det här är inlägget som med 486 ord förklarar hur 1200 kr kan räcka till mat för dig ett helt år. Rätt okej ändå, med tanke på att Lyxfällan oftast budgeterar 2000-3000 kr i matkostnad per månad/vuxen.

Men är det ens möjligt? Här får du svaret. Dags för KTM att budgetera.

Idén kom egentligen när jag såg en tweet från bloggaren Petrusko om hens blodpuddingsmiddag…

Hmm, blodpudding. 3 förpackningar för en tia alltså? Det lät ju inte helt fel. Slog på stort och köpte rejält för att bunkra upp. Willys levererar som vanligt.

Själva spartipset

Spartipset är då alltså att du ska äta en förpackning blodpuddning per dag. Nu väcks genast funderingar hos dig, men vi kommer till dessa alldeles strax.

Om 1 förpackning skulle kosta 10 kr och året består av 365 dagar blir det alltså 3650 kr varje år. Nu får du dock 3 förpackningar för 10 kr och därigenom blir ditt pris 1217 kr.

Thats is! 1217 kr per år. Ingen magi, inga konstigheter. Bara ett gediget sparande.

 

Använd erbjudanden effektivt!

Blodpudding håller relativt länge i kylen och ska förvaras i max +8 grader. Däremot är det effektivaste att verkligen utnyttja erbjudanden som dessa och bunkra upp rejält (kanske för ett par månader framåt).

Då blir det att frysa ner varorna och sedan ta fram en eller ett par åt gången. Har ingen fakta på hur länge blodpudding håller i frysen och inte heller hur det smakar när den varit fryst.

 

Varför äta blodpudding?

Det är gott…

 

Blir man mätt?

Först och främst vill jag poängtera att det finns människor vars dag skulle bli guld värd och deras mage mättas ifall de fick sån här kost varje dag.

Sedan är det faktiskt så att blodpuddingen som på bilden ovan innehåller 200 kcal per 100 gram. En förpackning är på hela 500 gram (wow). Kolhydrater är största delen men det finns även rikligt med Fett, Protein och Järn i en sån här rackare.

2 skivor till frukost, 3 till lunch och 2 till middag. Då har du en komplett dag.

 

Men kvällsmaten då?

Du äter på kvällen och är lika så vrålhungrig på morgonen. What’s the point?

 

Tillbehören då?

Petrusko ovan tillsätter både Lingonsylt och Appelsinjuice. Det är tyvärr inget som det här spartipset täcker in. Det du däremot kan göra är att plocka dina egna lingon under hösten och röra ihop dessa utan socker, s.k. råröra.

Annars funkar det fint att äta helt utan också. Det kanske bästa är att du kan tillaga dem i brödrost, vilket då ger en enkel och smidig måltid.

Smör är gott till blodpudding. Dock är även detta en kostnad som kommer dra iväg om du tillsätter det varje dag.

 

”Snålåret”

Miljonär innan 30 har tidigare kört med sina ”snålmånader”. Kanske är det dags att snäppa upp det ett par nivåer och köra ett snålår med detta som huvudstrategi?

 

Är det här något som ni skulle vilja testa på? Vad tror ni sambo KTM kommer tycka när jag framför detta? Kommer man väga mindre eller mer året efter?

 

23
0
Kommentera gärna :)x
()
x