För några dagar sedan fick jag ett mail från Tessin kring den investering jag gjorde för snart ett år sedan. Till er som missat det kan ni läsa det här.

I mailet fick jag en lägesrapport där det stod att allt gått enligt planen och att slutbesiktningen nu närmar sig. Ambitionen är att föreningen kommer ta över driften redan nu vid årsskiftet. Alla lägenheter beräknas dessutom vara sålda innan nyår.

 

Den första investeringen är kanske jobbigast?

Minns hur jag satt lite med andan i halsen då jag swishade in 50.000 kr till Tessin. Så antar jag det är första gången du gör en ny typ av investering. Var lite samma känsla som när jag köpte mina första fonder.

Nu känns det däremot betydligt mycket lättare och planen är att återinvestera det återbetalda beloppet + avkastningen så fort som möjligt efter det att den trillar in på kontot. Idag har jag förtroende för Tessin som tjänst och plattform, nu gäller det bara att hitta de mest hållbara projekten, men det tror jag att jag är kapabel till att göra.

Och du är inte ensam att välja ut projekt. Minns ni artikeln jag skrev om Risker i Tessin och att Tessin själva har sin egna filtreringsprocess?

 

Investera i bostadsmarknaden nu?

Läste faktiskt här om dagen att bostadspriserna i Stockholm nu på några månader sjunkit med 10-15%. Många är väl därigenom avvaktande och ser det som en risk att investera i just lägenhetsprojekt.

Huruvida priserna kommer fortsätta neråt eller inte är svårt att säga, men tänk även på att en prishöjning kan vara negativt då det kan bli svårt för bakomliggande bolag att faktiskt få ut alla lägenheter till en hyresgäst.

Ni som följt mig vet att jag gillar fastigheter och faktum är att just fastigheter av olika typer har varit väl bestående historiskt sett. Jag väljer att både investera i Fastighetsbolag via Avanza och hos Tessin. Hos Tessin kommer du verkligen närmare projektet.

 

Sjukt roligt med bilder

Fick även några bilder från byggnaden i mailet från Tessin. Kan säga att det är otroligt roligt att se byggnaden i princip stå klar och samtidigt veta att jag äger en del av kakan. Det är motivation!

När jag får tillbaka mina pengar och avkastningen äger jag förvisso ingen del, men jag har samtidigt hjälpt till att resa byggnaden på sätt och vis. Skillnaden är väl att jag inte behövt stå ute i kalla blåsten och spika utan bara behövt läsa lite text och trycka på en knapp 😀

Såhär såg projektet ut på ritningen. Resultatet blev rätt likt.

10% avkastning

Mitt projekt hade 10% i årlig avkastning. Då jag “enbart” valde att gå in med 50 000 så blir det alltså 55 000 tillbaka. Fast då har jag inte räknat med den skatt som blir, vilket gör att 53 500 kr känns rimligare.

Jag har sammanställt en graf över vad dina investeringar hos Tessin kan ge och tänkte presentera den i ett senare inlägg. Den blev riktigt fin och inspirerande måste jag säga.

 

Missa inget

Jag gillar verkligen nyhetsbreven från Tessin. Du blir inte begravd i mail och det som kommer känns väldigt intressant. Ibland får jag reda på intressanta “AHA” upplevelser rörande fastighetsmarknaden och byggnationer i övrigt

Rekommenderar dig att också följa nyhetsbrevet för att snabbt få uppdatering kring nya projekt. Jag får en liten provision för alla som registrerar sig så självklart är jag glad för det. (Länken nedan är en Ad-link).

0 0 votes
Article Rating
12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x