Det här är en uppföljning av det jag skrev tidigare om min investering på Tessin.

Tänk dig att du har knegat på och slitit för att samla på dig 50 st tusenlappar. När du väl har gjort det så radar du upp dessa på köksbordet, lapp efter lapp efter lapp… När du gjort det här och nöjt skådar ut över skapelsen så kommer ett troll och knäpper med fingrarna och så VIPS är allt borta. Lite så kändes det idag när jag fick beviljat min del av Tessin-projektet och jag förde över 50.000 kr till ett konto som jag inte känner till. Man börjar helt klart svettas när det rör sig om så mycket pengar 🙂

screenshot_3

FramtidaFrihet ville gärna att jag skulle följa upp hur det går med projektet, så tänkte göra det. När jag hade reserverat min andel i projektet på tessin.se fick jag ett mail med instruktioner. Följande steg skulle jag ta:


1. Läs igenom bolagets investeringsmemorandum

Här var det egentligen bara att mer djupt läsa igenom vad projektet består av för att bilda sig en slutgiltig uppfattning. Går ju med filosofin att all kunskap är bra men att man inte ska överanalysera utan tro på sin mage.

2. Underteckna låneavtalet

Måndag den 21 november kl. 10:00 kommer du få ett mejl med instruktioner för digital signering av avtalet (Tessin Premium får detta mail dagen före).

Det fick jag idag punktligt kl 10:00 och det var bara att läsa igenom och signera med e-leg. Efter det skulle man även fylla i det konto som man vill att pengarna ska hamna på efter löptiden löpt ut.

Signering ska ske senast den 25 november, men notera att emissionen kan bli fulltecknad innan och osignerade avtal återkallas då.

3. Överför kapitalbeloppet

Den här punkten var väl den svåraste. Att ta sig i kragen och faktiskt göra överföringen via sin bank och se hur ettorna och nollorna seglar iväg till mottagaren. Det var väl här som trollet kom och knäppte med fingrarna antar jag.

4. Invänta återbetalning av kapitalbelopp samt ränta

Den roligaste punkten helt klart! Tydligen så kommer återbetalningen samt ränta ske senast den 1:a december 2017 då projektet löper 10-12 månader.


Jag har gått av och ann under helgen och funderat på hur jag faktiskt ska göra. Känns som att projektet var helt OK för mig då jag ständigt tycker det är brist på studentbostäder. Nu var det dessutom den minsta summan jag valde att investera, men det känns fortfarande aningen osäkert. Dock väntade jag i 5 år innan jag tog mig i kragen för att komma in i börsen, något jag ångrar sjukligt mycket idag. Är inte beredd att göra samma misstag igen.

Lyckas jag med det här projektet kommer det nog bli många fler framöver. Kom ihåg det många poängterar: Låt pengarna jobba för dig och inte tvärt om.

screenshot_4

Det blev ett rejält hål i min buffert, men hoppas på att jag inte kommer behöva använda den i snar framtid 🙂 Har som sagt ingen diskmaskin som kan gå sönder, och skulle bilen paja så spelar det ingen roll för mig. Tänkte lägga upp en separat sida där jag följer projektet. Hoppas att fler av ni läsare börjar intressera er av vad Tessin har att erbjuda. Om inte annat kan ni se mig som testkanin.

 

Igår slogs det nytt besöks-rekord här på bloggen och det med råge! Så fantastiskt kul att se att så många följer mig och jag lovar att göra mitt yttersta för att ni ska få en rolig resa fram till miljonen!

0 0 votes
Article Rating
5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x