Att skapa en passiv inkomst har nog aldrig varit enklare än via Lunar. Snabbt skapar du ditt konto och kan investera så lite som en hundralapp i månaden. Här blir du din egna bank där du löpande kommer få in ränta som i mångt och mycket kan liknas med utdelning från utdelningsaktier. Nu höjs räntan, vilket bidrar med ännu mer eld i maskineriet.

Intressant är att jag faktiskt testade föra över ynka 10 kr till Lunar. Det gick också bra 🙂 Kanske går det till och med att föra över så lite som 1 kr. Själv ser jag i alla fall till att spara 1000 kr varje månad som automatiskt överförs.

 

Observera

Det här inlägget ingår i mitt samarbete med Lunar. Alla åsikter är dock 100% mina egna och skulle jag finna att Lunar inte längre intresserar mig kommer jag meddela det på bloggen.

Vad är Lunar?

Lendify är nu en del av varumärket Lunar. Det innebär att de produkter som tidigare legat under Lendify nu finns under varumärket Lunar.

För egen del använder jag Lunars peer-to-peer (P2P) tjänst som gör det möjligt för dig som investerare att bli din egna bank. Du tillhandahåller helt enkelt lån till andra personer och erhåller därigenom avkastningen (räntan).

Till skillnad från många andra mindre seriösa aktörer så erbjuder Lunar förmånlig ränta och är en pålitlig aktör mot både dig som investerare och låntagarna.

Jag har investerat i Lunar (tidigare Lendify) sedan 2016 och är nöjd med mitt val. Det här ser jag som ett komplement till börsen och ger mig alltid "utdelning" (ränta) varje månad helt oavsett hur börsen svänger.

”Glada Nyheter”

Vi har på senare tid fått tråkiga nyheter som påverkat börsen negativt. Mest centralt är givetvis de räntehöjningar som FED gång på gång skeppat ut.

Men när det kommer till Lunar så har vi tvärt om fått mail med ”Glada Nyheter”

Glada nyheter! Med anledning av att den genomsnittliga referensräntan (STIBOR 3M) har ökat med mer än 0,25 procentenheter kommer vi även att höja räntan på dina P2P-investeringar med motsvarande procentsats (0,67 procentenheter).

Det här är då knappt två månader sedan vi sist fick se en höjningen. Den 13:e juni höjdes räntan med 0,55 procentenheter. Räntan på mina konton hos Lunar (tidigare Lendify) börjar se rätt lovande ut.

Den fråga man kan ställa sig är givetvis om det ens är värt att investera via Lunar när du ”kan” få bättre avkastning via börsen. När jag skriver ”kan” så menar jag att börsen inte är ett säkert kort till högre avkastning. Med det i åtanke så har Stockholmsbörsen (OMXSGI) utvecklats med 10,74% i snitt de senaste 15 åren, 2007-2021.

Personligen var Lunar (Lendify på den tiden) mest ett test i början som sedan har pågått sedan 2017. Jag gillar alla typer av investeringar som ger mig ett ökat kassaflöde och dit hör just utdelningsaktier men även Lunar där jag varje månad får ränta på det jag lånat ut. Denna ränta återinvesteras automatiskt utan att jag behöver lyfta ett finger och skapar en ränta-på-ränta-maskin.

När jag om några år lever på utdelningar så kommer Lunar vara en byggkloss i det maskineriet. Det här kommer jag kombinera med högutdelande aktier såsom Omega Healthcare, ARCC,  samt givetvis preferens- och D-aktier.

 

Just nu har du möjligheten att få 200kr, rätt in på ditt Lunar-konto. Registrera dig gratis hos Lunar, beställ ett gratis VISA-kort och få 200kr insatta på ditt Lunar-konto.

9
0
Kommentera gärna :)x
()
x