Många av oss har nog haft en dröm om att bli day-traders. Att ta sovmorgon och sedan sitta framför en skärm och låta pengarna trilla in samtidigt som du tar dig en tisdags-congac. Med den filosofin så är det nog inte konstigt att människor går på detta.

För en tid sedan skrev jag ett inlägg om just day-trading och att det nog inte är en så våt dröm som många tror att det är. Här berättar jag också mer om day-trading och varför jag inte är en sådan.

Nyligen dök det upp reklam om Tradenet i mitt flöde där allt låter så enkelt och användarvänligt. Allt du behöver göra är att betala en startkostnad på $500.

 

Reklam om att bli rik fort

Det finns säkert människor som kan lyckas med detta. Men sannolikt krävs det galet mycket mer av dig än att bara betala de $500 som det billigaste programmet kostar.

Nu kan jag inte säga så mycket om just Tradent då jag inte testat på deras program. Men en sak kan jag säga: jag lägger hellre 5000 kr på att köpa aktier i Castellum än att denna kurs, alla dagar i veckan.

Av någon anledning har reklam av den här sorten börjat dyka upp i mitt flöda. Speciellt när jag kikar på något klipp på YouTube (kanske för att jag följer kanaler relaterade till ekonomi).

Den ena reklamen är värre än den andra. Oftast sitter personen som ska sälja tjänsten på något lyxigt café alternativt bredvid sin sprillans nya lamborghini.

”Jag vill också ha en sådan”, tänker många

 

Lätt att bränna sig

Du kan bli rik på aktier, helt klart. Samtidigt är det nog väldigt lätt att bränna sig om du vill bli rik fort och hoppas på lockelser som dessa.

Gör som jag i stället. Ta det långsamt och defensivt och låt tid och avkastning ha sin stilla gång. Det funkar uppenbarligen…

 

Till er som missat det finns det fortfarande tid att anmäla sig för att vinna Wall Street filmen, signerad av mig.

 

8
0
Kommentera gärna :)x
()
x