Kanske är det många av er som drömmer om att bli ”day-trader”. Att känna friheten av att vakna upp på morgonen, sätta sig vid datorn med en kopp kaffe och känna hur stålarna trillar in med lite enkla tryck. Jag ser dock några problem med day-trading, varav jag nog aldrig kommer bli en sådan.

 

Vad är day-trading?

Day-trading är egentligen motsatsen till långsiktig investering. Du köper och säljer aktier, valutor eller råvaror på börsen med förhoppningen att du snart kan sälja till en vinst. Går kursen ner säljer du oftast och tar förlusten.

I slutet av dagen kanske du inte ens har några positioner kvar, därav namnet day-trader.

Jag ska vara ärlig med er (som jag alltid är) och säga att jag nog drömt om det här precis i början av min resa. Triggern för mig var väl att förkorta arbetsdagen betydligt och tjäna riktigt bra med pengar.

För vem vill inte bli rik och slippa anstränga sig?

Det dröjde däremot inte länge förrän jag insåg att det här inte var något för mig. Jag valde i stället utdelningsstrategin, en strategi som jag fortfarande tycker passar mig bra då det är otroligt lätt att sätta upp mål och se att du kommer framåt med kontinuerliga utdelningar.

 

Day-trading –  kanske inte så glamoröst som det låter

När jag för en tid sedan lyssnade på Fill or Kills sommarpodd med Mikrit så förstod jag hur sjukt avancerat och svårt det faktiskt kan bli.


Mikrit har väl testat det mesta men just det här med teknisk analys verkar mer avancerat och komplext än något annat. Det dök upp begrepp som jag aldrig hört talas om och som jag troligtvis aldrig kommer använda mig av någonsin.

Candlestick analyshur trevligt låter inte det?

Det jag lärde mig av avsnittet var i alla fall att day-trading verkligen inte är så glamoröst som det låter. De som faktiskt lyckas har utan tvekan haft enorma motgångar och du ska nog ha ett psyke som pallar med det mesta för att kunna fortsätta. All cred till de som verkligen lyckas!

Oftast hör man hur vissa perioder blir enormt kämpiga där knappt några pengar tjänas. Är du då inte anställd och får en ”vanlig lön” så kan det nog helt klart bli sömnlösa nätter.

 

Mitt psyke ska också testas

Mitt investerings-psyke har nog inte blivit testat på allvar ännu. Det är nog först vid en riktigt stor nedgång på börsen som jag kan se hur jag egentligen kommer agera.

Innan dess kan jag bara spekulera och tro och hoppas på att jag fortfarande kommer vara lika långsiktig. Jag har varit med om mindre sättningar som t ex vid Brexit, USA:s presidentval och USA-Nordkorea-konflikten men inget i den stil som vi hade 2008.

När kommer då nästa stora nedgång?

Ja faktum är att det kan vara redan nu till veckan, eller nästa vecka, eller först om ett år… eller varför inte om 5 år? Tills dess vill jag i alla fall känna att jag sover gott om natten med tanke på min investeringsstrategi.

Skulle vara riktigt intressant att höra om någon av er testat på Day-Trading tidigare eller om ni har någon uppfattning om detta?

10
0
Kommentera gärna :)x
()
x