Har nyligen lyssnat på ett kalasavsnitt från Avanzapodden där en av mina investeringskällor presenterades, nämligen Lendify. Avsnittet var bra och värt att lyssna på av en rad olika anledningar.

Observera

Det här inlägget ingår i mitt samarbete med Lendify. Alla åsikter är dock 100% mina egna och skulle jag finna att Lendify inte längre intresserar mig kommer jag meddela det på bloggen.

Tänk på att investeringar och aktieinvesteringar alltid innebär ett stort risktagande. Investera aldrig pengar i aktier som du inte är beredd att förlora. Kronan till Miljonen rekommenderar aldrig någon att köpa något utan på bloggen får du enbart följa mina egna tankar och val på vägen till 1 miljon kronor.

Jag har ju lyssnat på en hel del andra avsnitt där Lendify varit representerade, bland annat via Börspodden och Feminvest, men just det här avsnittet med Avanzapodden slog alla andra avsnitt med hästlängder.

Som ni ser har jag tagit mig tid att redigera om Avanzapoddens temabild och klippt in Erica där i bakgrunden. Om Nicklas eller Johanna som driver Avanzapodden blir upprörda över detta så får jag väl ta det. Något roligt måste väl även jag få ha…

 

Mycket på kort tid

Avsnittet är inte allt för långt men du som lyssnare får ändå reda på det allra viktigaste (enligt mig) kring Lendifys verksamhet och hur du bör tänka som Investerare. Jag skulle kunna säga som så att det helt klart räcker med att lyssna på detta för att du ska förstå tanken bakom och börja investera själv.

Trots att jag är en inbiten Lendify-kund så tar jag med mig ett par saker som jag inte tidigare visste:

  • Om du kör manuell investering i stället för automatisk investering så kan du se rätt mycket information om själva låntagaren, t.ex. ålder, inkomst etc.
  • Varför Lendify inte valt att fokusera på företag
  • Kreditförlusterna ligger enbart på 1% – 1,5%
  • Vad händer egentligen om en låntagare inte betalar till dig
  • Den genomsnittlige investeraren är en man mellan 35-40 år
  • Lendify har ungefär 8000 investerare i dagsläget

Just det här med antalet investerare gjorde mig lite fundersam. Jag trodde definitivt det skulle vara över 8000 bara med tanke på hur många bloggare och twittrare vi är som faktiskt investerar där. Däremot behöver givetvis inte det här vara något negativt och Lendify har ju inte funnits allt för länge.

 

Lendify eller aktier?

Själv investerar jag i Lendify då jag ser det som ett bra komplement till min aktieportfölj och mina fastighetsinvesteringar. Jag har idag inga pengar i en räntefond eller ett räntekonto utan här blir det Lendify i stället.

Självklart är det så att Lendifys historiska avkastning på 6% inte kan mäta sig med börsen sett under ett långt tidsperspektiv. Trots det plockat jag inte bort Lendify utan ser det snarare som en fördel att sprida mina slantar mellan olika aktörer.

Jag har enbart valt att investera via Lendifys Autoinvestkonto där de sköter processen att hitta och investera i lån helt själv. Det är också majoriteten av alla investerare som väljer att göra såhär. Då får jag mer tid över till att se över min aktieportfölj i stället.

Här nedan kan du lyssna på hela avsnittet. Trevlig lyssning 🙂

 

Om du är intresserad av att själv börja investera några hundralappar i månaden hos Lendify kan du med fördel använda min inbjudningslänk för lite bonus.

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x