Tisdag idag och inte långt kvar till semester, tack och lov! Det trillade faktiskt nyligen in lite utdelningar och jag har även passat på att sälja lite aktier för att på något vis lyckas finansiera den kommande semestern…

Haha, näe, skämt å sido kommer semestern att sponsras av min sparkvot. Jag kommer alltså få en riktigt låg sparkvot nu i juli, men det är 1 månad av 12 så jag bryr mig inte särskilt mycket. Målet på 50% i genomsnittlig sparkvot är fortfarande i sikte.

Däremot har jag faktiskt sett till att sälja de 49 Epiroc B aktier som landade på kontot nyligen. Det blev 4 245 kr totalt sett att investera i något annat. Vissa kanske tycker att det är bättre att behålla Epiroc då jag hört att själva avknoppningen brukar gå bättre jämfört med huvuddelen, men jag valde att behålla Atlas Copco i stället.

Sedan kom det in utdelning från XACT Omxsb Utd idag. Det blev 157 kr. Dagen till ära passade jag på att uppdatera mitt inlägg om den här börshandlade fonden då det kanske finns läsare som inte har all fakta på bordet:

XACT OMXSB utd (2018)

 

Dessutom skyfflade jag in utdelning från Realty Income på 71 kr efter avdragen källskatt. Realty Income delar ut pengar till portföljen varje månad och har passat på att höja utdelningen 96 gånger i rad. Detta är helt klart en favorit i den utländska portföljen.

Då jag alltid brukar jämföra saker och ting med biobiljetter kan man väl säga att dessa 2 utdelningar tillsammans genererade 2 ”gratis” biobesök. Kanske ska passa på att kika om det går någon lämplig film såhär en tisdag kväll.

 

0
Kommentera gärna :)x
()
x