Coronaviruset har återigen satt skräck bland investerare nu när viruset verkar sprida sig till allt fler länder utanför Kina. Asienbörsen föll i natt kraftigt och som ni vet följer Stockholmsbörsen oftast rörelserna på de större börserna. I skrivande stund är OMXS30 ner ca 3,5%.

Visst är det intressant. Förra året var det ett kanonår på börsen och även 2020 har börjat fenomenalt. När nu börsen faller kraftigt en enskild dag så känns det genast mycket billigare. Så är det i alla fall för mig, och jag tror många känner likadant.

Anledningen att folk säljer är för att man tror att viruset kommer ha större effekt än vad man trodde. Hade vi vetat att det skulle vara slut här och nu så hade folk inte brytt sig, men nu vet vi inte hur illa det faktiskt kommer bli.

Här på hemmaplan så drabbades industri hårdast. Det kanske inte är så konstigt då många har produktion i Kina. Dock ser vi röda siffror även i konjunkturokänsliga bolag som t.ex. Axfood och AstraZeneca. Det enda som är plus i min portfölj är Saltängen, lustigt nog…

Ni vet alla hur jag agerade och det var länge sedan jag köpt såhär mycket en enskild dag:

Som många vet försöker jag handla för 597 kr vid varje enskilt köp, men som ni ser blev det lite mer i vissa bolag.

Det positiva var att jag hade rätt mycket likvider kvar sedan tidigare. Nu är det mesta slut och jag inväntar lönen som kommer i natt för att kunna handla ännu mer.

48
0
Kommentera gärna :)x
()
x