Igår var det dags för mig och sambo KTM att handla lite billig påskmat såsom lax och sill på vår favoritbutik Willys. Idag däremot står aktieköpande på agendan.

Som vanligt är mitt råd i matväg att handla kaffe på Willys som brukar vara riktigt billigt. Mina favoriter är Zoega och Arvid Nordquist som du oftast kan få till nästan halva priset under påsken.

kaffe kanna

Efter påsk kan du dessutom fynda billig skinka och sådant som blivit över efter påskhandeln och som måste väck. Det lönar sig alltid att vara ute i god tid för att fylla sin frys.

påsk ägg

På tal om det så hade jag sönder en sån där kortterminal på ICA för självscanning. Allt jag gjorde var att dra mitt kort och vips så lossnade en stor plastskena från terminalen. Men så blir det när du går till ICA för att handla deras lockerbjudande; det är inget du gör för nöjets skull direkt…

 

Aktiehandeln

Jag har också sett till att påskhandla lite aktier under dagarna som gått. Det är sen gammalt.

Blev följande:

 

Boston Pizza Royalties Income Fund

Yep! Tro det eller ej men jag slevade in en slant extra i den här kanadensiska månadsutdelaren med drygt 8% i direktavkastning. Deras motvind kommer troligtvis att bestå under hela 2019 p.g.a. sämre än väntad butiksförsäljning i redan existerande butiker.

Jag tror på en stark framtid så därför köper jag. Det märks att bolaget hela tiden vill optimera sina lägen och grunda för en bättre framtid. 2018 öppnade man 10 nya restauranger och stängde 5.

Just nu får jag en riktigt stor pizza varje månad från Boston pizzas utdelning.

Här kan ni läsa mer om min analys av Boston Pizza

 

Visst, Axfood står högt idag men just det faktum att man ständigt kunnat öka sin vinst/aktie och ser till att förvärva spännande saker såsom mat.se gör detta till ett spännande alternativ.

Nu sist behöll man faktiskt utdelningen men man minskar också utdelningsandelen några procentenheter p.g.a. stigande vinst. Går det bra kommer vi kunna se ytterligare utdelningshöjningar framöver.

 

Det här är en REIT som delar ut 1 gång per kvartal och vars direktavkastning 7,55%. Kort sagt pysslar man med vårdboenden och hur detta ser ur kan du läsa mer om i mitt tidigare inlägg

Visst finns det problem även här och det har inneburit att utdelningarna inte vuxit som det varit tänkt. När börsen öppnar i USA är dock min plan att handla lite extra här då innehavet är rätt litet.

Glöm inte att det är halvdag på svenska börsen idag.

 

Glad påsk!

 

22
0
Kommentera gärna :)x
()
x