Pengarna som jag får från mitt sparande samt den utdelning jag erhåller ser jag alltid till att återinvestera. Jag försöker fylla på i de bolag där jag för tillfället ser fint köpläge och just nu har jag siktet inställt på Skistar som jag själv tycker är ett fint utdelningsbolag.

Det är väl kanske ingen nyhet att vintern lyst med sin frånvaro 2020.  Enligt SMHI har temperaturerna legat över eller mycket över det normala. Skidbackarna får då problem i och med att man tvingas lägga stora kostnader för att driva sina snökanoner.

Kanske är det den varma vintern samt att Skistar får en ny VD om en knapp månad som gjort att aktiepriset sjunkit rätt mycket på senare tid. För vi ska komma ihåg att den nuvarande VD:n suttit väldigt länge på sin post.

Nu på senare tid har vi däremot sett stora snömassor täcka norra delar av Sverige, men hur exakt det ser ut på alla orterna är jag osäker på. Tyvärr är nog Skistar inget bolag att äga om du är orolig för att vädret ska svänga år för år.

 

Skistar handlas idag till en direktavkastning på 3,34%. Sedan 1995 har Skistar haft en årlig utdelningstillväxt på hela 17%. En fantastisk prestation.

Läs mer om Skistar som utdelningsbolag.

Jag tycker att Marcus Hernhag ordar rätt bra om bolaget i DI då han redogör om vilka bolag han ser som utdelningsfavoriter:

”Jag tror att deras lokala monopol på skidanläggningar kommer att löna sig under många år, särskilt om det blir sådana här vintrar i södra halvan av Sverige – då ökar ju behovet av deras fjällanläggningar. De har 3 procent i direktavkastning, och mycket stabila utdelningsförutsättningar.”

Skistar har ett brutet räkenskapsår och kommer ut med sin årsrapport i november. Bolaget delar ut i december och är därför attraktivt till de som vill sprida sin utdelning mer.

0 0 vote
Article Rating
11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x