Paradox (PDX) (länk till Avanza), har sin x-dag idag, vilket innebär att de aktier du köper idag kommer du inte få någon utdelning för på fredag när Paradox har sin årliga utdelning.

Således är aktien ner drygt 1% varav jag valde att ta in ytterligare en del av denna fina kaka.

Som vanligt väljer jag att kontinuerligt köpa delar i bra bolag men köper extra mycket i bra bolag som under vissa tider har en svacka. Det har funkat väldigt bra, även i fallet med Paradox.

 

 

Paradox spel har verkligen stigit på Steams topplistor och nyligen passerade Cities: skylines 3 500 000 exemplar! Hatten av. Har själv spenderat myyyyyycket tid på utgåvor från Paradox och har du lite tid kan jag verkligen inte rekommendera dig att börjar – för det slukar tid – och OJ vad det slukar tid.

Nåväl. Nu kör Paradox en vår-rea på Steam och alla köper spelen då man faktiskt inser att man förlorar pengar om man inte köper ^^ Har själv 52 spel på Steam som jag aldrig har spelat.

 

Dagens fynd:

Bolag Antal Summa
Paradox 7 463 kr

 

Aktien passar egentligen inte i en utdelningsportfölj. Men jag tror på stigande utdelningar år för år och med tiden kan det nog bli riktigt bra. Däremot är historiken alldeles för kort för att man ska kunna säga att aktien är en välplacerad kandidat i en utdelningsportfölj.

 

Läs mina övriga inlägg om Paradox:

 

Paradox fortsätter att leverera

 

Paradox flyger på börsen

 

 

2
0
Kommentera gärna :)x
()
x