Jag spelar en hel del dator- och konsolspel på fritiden så för mig var det en självklarhet att ha lite ”spel”  i portföljen. Däremot insåg jag rätt snart att jag inte ville ha allt för mycket av branschen då jag ser den som väldigt volatil, alltså med stora förändringar över tid.

Vill verkligen vara med på resan nu när E-sport växer så det knakar. Paradox är väl inte direkt inriktade på E-sport men har själv sagt att det kan finnas möjlighet till det ifall det dyker upp ett läge.


Missade du mitt tidigare inlägg om Paradox? Läs det här


 

Grafen är hämtad från Avanza och visar mina köp i bolaget Pradox sedan introduktionen

Som ni ser var jag inte med på introduktionen utan köpte strax efteråt (mest för att jag inte riktigt visste hur man gjorde för att teckna intresse till introduktionen).

Efter det såg jag till att följa en av mina absoluta grundstrategier

Investera kontinuerligt i stora bolag som jag tror på. I oroliga tider och när kursen sjunker – investera ännu met ifall jag fortfarande tror på bolaget.

När väl osäkerheten släpper och kursen börjar stiga, ja då är det vi som är långsiktiga som står som segrare. Marknaden kommer alltid vara psykiskt instabil och reagera stort på temporära händelser. Se till att utnyttja det.

Slående ord från VD Fredrik Wester

”Jag har lovat våra anställda och även våra fans, vilket är ännu viktigare för dom ska ju stå ut med dom här produkterna, att vi kommer inte pressa in produkter i något kvartal för att nå resultaten eller siffror inför en marknad. När man utvecklar spel är det viktigare att spelet blir bra och klart på det sätt som det var tänkt snarare än att gena i några hörn”

Tycket det här låter väldigt sunt och jag som tidigare anställd inom spelbranschen förstår verkligen vikten i dessa ord. Det tar tid att utveckla spel, men gör man det rätt och inte stressar kan man få fina intäkter under väldigt lång tid.

 

Årsrapporten

Rapporten kom igår men jag har först nu läst igenom den.

Siffrorna såg riktigt bra ut jämfört med väntat resultat och kursen sköt i höjden som en febertermometer vid influensa.

Det som var extra positivt för mig som utdleningsinvesterare var att bolaget nu även väljer att börja dela ut pengar till aktieägarna.

Förslaget är att utdelningen ska bli 1 kr / aktie. Från att ha deklarerat 0 kr / aktie i mina preliminära utdelningar så blir givetvis det här en stor skillnad.

 

Lite kuriosa:


Hur länge kan ett spel fortsätta leverera?

Paradox fokuserar väldigt mycket på extramaterial så som exempelvis expansioner som användarna kan köpa till för att göra sin upplevelse ännu bättre. Det ger ökade intäkter under en längre tid.

Bolaget ser också till att bjuda användarna på mycket gratismaterial. Spelare som då köper grundspelet kan få mycket mer nöje än bara det spel som först köptes. Nöjda kunder är fortsatta kunder 🙂

 

Vad gör Paradox för spel

Mestadels strategi dock kommit in i andra generar, exempelvis inom simulering och stadsbyggar-spel.


 

0
Kommentera gärna :)x
()
x