Det är alltid roligt med att ha ett målsparande, när man ser hur pengarna växer och målet närmar sig.  Detta målsparande är inget undantag. För nästa sommar är det dags för sambo KTM att bli FRU KTM.

 

Hur ser planen ut då?

Blir det ett 3-dagars påkostat destinationsbröllop?

Nej, vi försöker gå en sorts medelväg. Få det bröllop som vi (Sambo KTM) drömt om men samtidigt inte slänga allt för mycket i sjön för en dag.

Var har vi valt att lägga krutet?

Kan med ganska stor sannolikhet säga att största posten blir våran bröllopsresa, för som ni vet tycker vi om att resa.

Maten har vi valt att laga själv, vilket kapar kostnaderna en hel del.

Bröllopstårtan däremot lyxar vi till det och beställer. När vi var på ett bröllop i början av vårat förhållande åt vi den godaste tårta vi någonsin smakat och där och då visste vi att denna tårta skulle även vi ha den dagen det blir våran tur.

Vi har sparat in på både det ena och det andra:

  • Mycket av dekorationerna har Sambo KTM pysslat ihop själv och köpt en del i andra hand.
  • Klänningen kommer från Kina och landade på dryga tusenlappen.
  • Vi har valt en lokal en bit utanför centrum, även där för att kunna kapa ner priserna lite mer.
  • Tärnornas klänningar är inhandlade på rea, så alla 3 landade på sammanlagt 300:-
  • KTM.s kostym inhandlades för några år sedan när en bröllopsbutik hade 70% utförsäljning.
  • Brudbuketten har vi valt en i sidenblommor istället för en äkta
  • Alla blommorna i lokalen är olika sorters konstgjorda blommor

Sen någonting som också kommer kosta en del är Sambo KTM.s förberedelser under dagen, men trots allt gifter man sig förhoppningsvis bara en gång.  Håret ska fixas, makeup och även naglar.

Själv kommer jag nog nöja mig med en sväng till en barberare för att få lite lyx i alla fall. Även här blir det ingen dyrare historia. Tror säkert att det finns ställen där en simpel rakning kostar skjortan.

En bekant ställer upp som fotograf och några släktingar kommer filma vigseln och förhoppningsvis några tal, man vet ju aldrig.

När vi kommer till alkohol har vi inte riktigt tänkt som många andra som väljer att åka till Tyskland, framförallt så dricker inte Sambo KTM och vill därav inte ha världens fyllekalas. Så därför har vi valt att köpa från systembolaget där man kan lämna tillbaka oöppnade förpackningar samt att vi under kvällen kommer ha självkostnadspris. Vi tror att detta kommer hålla ned konsumtionen en del och framförallt kommer man slippa att det står slattar överallt för att folk tänker “Det är ändå gratis, jag tar en till” istället för att leta rätt på ölen dom ställde bort någonstans i villervallan.

Så, nu vill vi höra dom bästa tipsen från alla ni som redan har gift er.

0 0 vote
Article Rating
61
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x