Under de senaste dagarna har vi sett en rejäl återhämtning på börsen och även om vi är långt ifrån kvittering så ser vi någon form av styrka. Nu när min portfölj stigit med en hel månadslön varje dag så inser jag hur sjukt detta faktiskt kan bli.

Såhär har det sett ut de senaste 2 dagarna:

Idag verkar vi dock se en blandad utveckling på Asienbörsen, vilket mest troligt tyder på en osäkrare öppning här i Sverige kl 09:00. Stockholmsbörsen styrs väldigt mycket av utvecklingen på de större marknaderna som Asien och USA.

På OMXS30 (Sveriges 30 mest omsatta bolag) kan vi nu se ett större lyft än vad vi någonsin sett under Coronakrisen:

 

2 olika sätt att tänka

Alla de som sålt tidigare för att vänta ut den kommande stormen kan nu delas in i 2 grupper. Vi har helt enkelt 2 olika sätt att tänka:

  1. Jag tror inte botten är nådd ännu. Vi kommer se en beeetydligt värre resa framgent. Jag köper inget.
  2. Hmmm, börsen visar styrka. Jag köper igen!

Problemet med både nr 1 och nr 2 är att det kan bli väldigt tokigt i bägge fallen. Skulle vi hädanefter se en fortsatt stabil och trevlig börsutveckling kommer nr 1 att sitta och vänta på något som aldrig kommer ske och gå miste om avkastning. Skulle vi däremot se ett ytterligare brant fall skulle nr 2 bli osäker igen och kanske sälja av ytterligare en gång = höga transaktionskostnader.

Jocke Bornold, sparekonom på Söderberg & Partners, säger följande:

”Man ska nog ändå vara beredd på att detta kan vända ner en eller två gånger till. Känn ingen stress att försöka haka på uppgången, det är så väldigt lätt att man hamnar snett.”

 

 

Jag behöver inte välja

Jag har det mycket lättare. Allt jag gör är att handla för det som blir över från lönen och nöjer mig med det. Jag handlar mest i de branscher som är extra utsatta just nu. Därigenom har jag inte handlat mycket i exempelvis DLR eller Axfood.

Självklart tycker jag att det är tråkigt om vi redan nu skulle se en återhämtning på börsen. Jag hade mer än gärna sett det magiska läget som fanns i t.ex. Investor att bestå ännu längre. Vi som inte köper nu när det ser som jävligast ut, vi kommer en dag att ångra oss. Det är i alla fall min take på det hela.

0 0 vote
Article Rating
34
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x