Idag tänkte jag presentera vinnaren av den tävling som jag annonserade här tidigare. Dessutom presenterar jag ett rätt stort aktieköp som jag gjorde här under dagen.

Först och främst vinnaren av utlottningen och ett presentkort på 500 kr. Den här gången blev det P*****_****n@hotmail.com som tog hem priset. Stort grattis!

Jag tänkte hitta på fler saker att lotta ut och som vanligt kör jag en utlottning varje gång jag når 1000 nya följare på Twitter. Vill du får du gärna följa mig där.

 

Sedan lite nytt i portföljen

Idag valde jag att skeppa in ytterligare aktier i fastighetsbolaget Realty Income när USA börsen öppnade kl 15:30. Bolaget har höjt utdelningen 26 år i rad och har idag en direktavkastning på 6,2%, vilket är bra mycket över snittet.

Realty Income handlas nu på nivåer som vi senast såg 2015. Det här bolaget har också visat sig kunna ta sig igenom minst en recession tidigare. Som ni vet värderar jag historik väldigt högt.

Smittan kommer helt klart tära på bolaget hårt då många av deras hyresgäster är sådana som drivs av att kunder kommer och går till fastigheterna. Idag är det tyvärr allt för svårt att räkna på hur dramatiskt det faktiskt kommer bli.

Men jag får den här magkänslan som säger att jag om ett par år kommer tänka:

”Varför köpte jag inte mer”

När jag får en sådan magkänsla brukar det vara ett gott tecken 🙂

Som vanligt köper jag mer när det kommer till utländska bolag. Här har du svaret på varför.

15
0
Kommentera gärna :)x
()
x