Det är med stor glädje och varmt hjärta som jag vill passa på att välkomna Nordnet som huvudsponsor till bloggen. Nordnet är en spännande plattform som hjälpt många investerare att nå sina mål. Det finns dessutom flera fördelar med Nordnet som du bör känna till, och som jag tar upp i det här inlägget.

Fördelar med Nordnet

Som investerare gäller det att du känner till för- och nackdelar till de alternativ du har när du investerar i aktier eller fonder. Endast då kan du göra sunda val som i långa loppet kommer gynna din privatekonomi och din avkastning. Framförallt i början är det svårt att känna till dessa.

Här har jag listat några av de fördelar som finns hos Nordnet och som kan vara viktiga att tänka på.

 

Gratis courtage – upp till 80.000 kr

Nordnet erbjuder dig gratis courtage upp till 80.000 kr eller en period på 6 månader (det du uppnår först). Det här är en extremt bra kom-igång rabatt och jag hade önskat att jag haft detta när jag själv råkade göra små affärer för 69 kr/avslut då jag själv var ny på börsen.

Fulla villkor för detta hittar du här.

 

1 kr courtage Norden

Vad sägs om att börja handla aktier för 1 kr i courtage inte bara inom Sveriges gränser utan även i hela Norden? Det finns mängder av intressanta bolag i både Norge och Finland men då exempelvis Finland har Euro så har minsta courtaget tidigare varit 1 Euro. Hos Nordnet blir det 1 kr i stället.

Som utdelningsinvesterare tycker jag att man med fördel kan lyfta sin blick mot andra länder där en hel del utdelningspärlor finns gömda.

Det passar mig som gillar att göra många köp väldigt bra. Ett finskt bolag som jag själv har i portföljen är Sampo.

 

Källskatt

En sak som jag tyvärr inte gillar hos Avanza är att det tar 3 år innan den utländska källskatten kommer tillbaka till dig. 3 år är en väldigt lång tid och då pengarna under den här tiden ligger arbetslösa. Jag har t.ex. precis nu börjat få tillbaka källskatt på de utländska aktier jag köpte i början av min resa.

Hos Nordnet går detta betydligt snabbare och vi kan bland annat läsa:

“Det finns ingen garanti att källskatten återhämtas, men det brukar fungerar väldigt väl. Det kan ta upp till något år innan den återfås.”

En sak jag själv funderat över att att successivt börja köpa på mig mina utländska favoriter hos Nordnet för att på så vis få tillbaka källskatten tidigare. Jag vet även andra som valt att göra så.

 

Aktielåneprogram för högre avkastning

År 2018 utsågs Nordnets aktielåneprogram till årets sparinnovation av Privata Affärer. Väldigt enkelt förklarat går detta ut på att du som sparar i en kapitalförsäkring (KF) eller pensionsförsäkring kan låna ut aktier du valt att investera i till institutionella placerare för att på så vis få en extra avkastning.

Mer om Aktielåneprogrammet kan du läsa här.

 

Fördelar för pensionssparande

När det kommer till pensionssparande finns det många fördelar hos Nordnet. Här har man sett till att kapa alla onödiga avgifter för din pension och ni som följt mig länge vet att dessa avgifter verkligen kan äta upp ditt kapital på sikt. På den här sidan visar Nordnet ett exempel på hur du kan få en halv miljon extra i pension.

 

 

Shareville

Shareville är nog en av de större fördelarna med Nordnet och en suverän USP (Unique selling proposition). För er som inte vet det redan så är Shareville en plattform som bidrar till ökad transparens då vi enklare kan ta del och se andras portföljer.

Jag brukar varje månad se till att uppdatera min portfölj men ibland har det hänt att jag glömt detta. På Shareville sköts detta automatiskt och portföljen presenteras i realtid. Du kan enkelt följa andras portföljer och få inspiration om nya case att läsa på extra om. Mitt råd har däremot alltid varit att undvika kopiering av någon annans portfölj.

Det här är en helt kostnadsfri tjänst hos Nordnet och idag har man över 240.000 medlemmar. Däremot behöver du inte vara rädd att automatiskt exponera din portfölj när du ansluter dig hos Nordnet. Du väljer nämligen själv om du vill ansluta dig till Shareville och väl där kan du dessutom välja att vara anonym precis som jag är på min blogg. Dessutom ser du aldrig portföljens värde och utveckling i kronor utan enbart i procent (%)

0 0 vote
Article Rating
37
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x