Fick nyligen en läsarfråga som handlar lite kring mitt bloggande. Jag har nu drivit min blogg rejält länge och självklart är jag glad att få frågor som rör ämnet!

FRÅGA:

Jag har följt din blogg ett tag, dels för att du har en summa pengar på börsen som är rätt lik min, men också för att din blogg är otroligt snygg! 

Köper du nya aktier för 10-15k varje månad eller inväntar du sättningar och gör då dina köp?

Jag skulle gärna vilja skapa en egen blogg, men är inte kunnig på saken. Hur gör du dina diagram? Tex för den med månad-för-månad-utveckling. 

Jag gissar att du använder dig av Excel. Men hur du får in allt på bloggen är för mig en gåta. Så om du har lite goa tips är jag idel öra!

 

När köper jag?

Mitt mål är att allt mitt sparande ska vara förvandlat till aktier innan nästa månadslön dimper in på kontot. Jag tror inte på att invänta ovisa sättningar framöver utan vill hela tiden vara fullinvesterad.

Med det sagt vill jag oftast inte sätta alla pengar i arbete redan den 25:e utan väntar ut månaden lite för att se vad som händer. Det har varit extra lönsamt vid speciella tillfällen såsom Brexit och USA:s presidentval.

Är det så att det finns fina lägen i vissa bolag redan när lönen trillar in så blir det självklart mer köp direkt från start. Alla mina köp jag gör kan du följa i veckorapporterna som kommer ut varje söndag.

 

Kunnighet och bloggande?

Det är absolut inte nödvändigt att du ska vara tekniskt lagd för att starta en blogg. Idag får du egentligen allt serverat på silverfat.

Jag började gratisblogga via wordpress.com som dög gott och väl. Eftersom min passion för bloggande brann starkare än vad jag kunnat tro skaffade jag ett eget domännamn som kostar 100 kr per år och hostar min site via en separat hoster som också tar en årsavgift. Värt att påpeka är att detta inte är något krav, wordpress.com duger fint.

Det finns egentligen 4 fina saker som mitt bloggande bidragit till:

  • Jag har fått en bättre allmänbildning. Bloggen pushar mig själv att lära mig mer om saker så att jag kan föra det vidare till er
  • Jag tror det är viktigt att föra en dagbok över dina köp och varför du gör vissa saker. Det behövs givetvis ingen blogg till detta, men kan vara ett fint sätt att verkligen få ordning på din dokumentation.
  • Högre inkomst. Det är väl inget jag håller hemligt att bloggens intäkter dragit långt ifrån den löneökning som jag får varje år.
  • I och med att jag är en öppen bloggare har jag fått knyta värdefulla kontakter. Jag menar, idag har jag t.o.m. kontakt av nyutexaminerade läkare. Det kan vara svårt att hitta värdefulla kontakter via din närmaste krets där hemma.

För länge sedan skrev jag en artikel om att bli rik på bloggande. Mycket har dock hänt sedan dess:

Börja blogga – tjäna pengar?

 

Bilderna då?

Som du skriver skapar jag alla diagram via Excel. Jag är definitivt inget proffs, men ser Excel som ett hållbart program som du verkligen borde bli proffs på. Excel fanns ju t.o.m. när jag var barn 🙂

Egentligen vill jag att mina diagram enbart ska uppfylla 2 funktioner:

  • De ska vara lätta för alla att utläsa
  • De ska inte se så förbaskat tråkiga ut

Självklart kan du använda dig av Google Sheets också, om du inte vill lägga pengar på Excel eller fixa det på olagligt håll. När jag väl skapat mitt diagram är det i princip bara en Printscreen som jag drar in i  WordPress, simple as that!

5
0
Kommentera gärna :)x
()
x