Idag, den 4:e juli, går Cimco Marine ut på börsen efter att tidigare beslutat att emittera aktier för 35 miljoner kronor. Anledningen till emissionen är att bolaget vill rampa upp produktionen av deras nya dieselmotor OXE Diesel.

Efter många års arbete har Cimco nu tagit fram den här dieselmotorn som kommer att användas till utombordare hos marinen. Tydligen har marknaden tidigare dominerats av bensinutombordare. Med hjälp av en dieselmotor blir inte enbart utombordaren starkare utan dessutom mer bränsleeffektiv.

De finansiella målen är bland annat att under 2017 uppnå en försäljning av minst 500 motorer och under 2018 en försäljning om minst 2000 motorer.

Jag har valt att observera öppningen från sidolinjen, precis som jag oftast gör. Ska däremot bli spännande att se hur det går idag. Aktiepriset blev tidigare satt till 14,50 SEK styck. Själv följer jag utvecklingen hos Avanza.

Däremot hade jag gärna ägt en sån här maskin privat. Ser otroligt roligt ut att gasa omkring och kan tänka mig att det ger en härlig känsla av frihet 😀

Någon som däremot valt att spela bollen ute på själva planen är Aktiepappa som i det här inlägget förklarar hur mycket och varför han valt att teckna.

Vad tror ni? Är dieselmotorer framtiden eller kommer Tesla inom kort med en motor som driva av vatten och rapsolja?

7
0
Kommentera gärna :)x
()
x