Målbild

169.935 kr / 1.000.000 kr

[wppb progress=16.9 option=”blue candystripe” percent=inside]

 

Jag fortsätter min resa från 1 krona till en miljon. Från en ”sketen” aktie i Africa Oil har jag nu byggt upp grunden till en utdelningsportfölj som varje månad slänger ut pengar som jag återinvesterar.

Hoppas att portföljen inspirerar andra till ett nytt sparande.

 

Hänt i veckan

Det har varit en hektisk vecka minst sagt. #Uppesittarkväll och gräl om arv är väl det som präglat veckan mest nu när jag tänker tillbaka. Tycker att min plan inför vad jag ska köpa nu i februari ser rätt lovande ut och jag planerar att fylla på successivt framöver.


Missade du vad jag tänkt köpa? Läs det här


 

Tycker mig känna att ljuset sprider sig mer och mer här i Sverige. Är rätt ljust nu när man vandrar till jobbet, vilket självklart inte är helt fel.

Drömmer mig fortfarande iväg utomlands till varmare klimat och det är lättnad att se att det finns resor som ”man inte behöver betala för”. Att den totala aktieutdelningen per år täcker grunden till en resa är fantastisk, speciellt med tanke på att familjer sparar livet ur sig hela året för att kunna fara. Och detta är bara början…

 

Resan hämtad från TUI. Jag är inte sponsrad av TUI

I veckan drogs pengarna för Diös teckningsrätterna från mitt konto så nu är jag återigen i full gång med aktien. Blev totalt 60 stycken nya aktier och – 1 860 kr.

 

Köpt

 

Kvar att handla för: 11 354 kr

 

Utdelningar

Inga utdelningar har trillat in under veckan

 

Läsvärt från andra bloggare

Tycker att det är roligt att se att allt fler nya bloggare dyker upp och att det finns så mycket aktivt inom området. Man får alltid något nytt att läsa varje dag och här är några av godbitarna 🙂


Sparo – köpte in sig i ETF:en URA för exponering mot Uran och kärnkraft. Vet att många nämnt att det kan vara läge att kliva in, bland annat Börspodden.


Börsjägarcoachen25 – gör ingen en björntjänst utan lär ut sparande och aktiekunskap till nära och kära. Själv vågar jag inte berätta till så många att jag sparar i aktier… Bra jobbat!


Krösus Sork – har byggt upp en riktig pengamaskin och nu presenterar han utdelningarna i februari. Fantastiskt många fina bolag.


Dividendbomber – skriver om Ericsson och deras rapport. Jag ägde bolaget tidigare.


Aktiepappa – berättar om årets sämsta affär. Tråkigt att höra men hoppas det lärt oss något :/


Att välja lycka – klargör Atlas utdelningshöjning. Jag äger bolaget sedan tidigare. En fin utdelare.


Framtida Frihet – har alltid mycket spännande sammanställningar. I inlägget visar han vad det kostar att köpa en av varje börsnoterad aktie.


Grazing Lady – fortsätter att handla H&M. H&M är mitt klart största bolag idag.


Pengaregnet – har köpt in den finska hissleverantören Kone. Jag har också funderat på bolaget och dippen känns lockande.

 

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x