Vi hör fortfarande att det ”är alldeles för dyrt” och att många har svårt att hitta något köpvärt där ute. I veckan har jag däremot hittat en hel del fina köplägen och som vanligt tvekar jag aldrig att sätta mina pengar i tungt arbete.

Det här har varit den starkaste utdelningsveckan för Kronan till Miljonen än så länge. I veckans rapport får ni läsa vad som trillat in och hur jag tänker återinvestera sedlarna.

Nu har vi kommit relativt bra till rätta i vårt nya hem. Finns många för och nackdelar med vårt nya boende och hade tänkt skriva ett separat inlägg om just Bostadsrätt vs Hyresrätt framöver och hur vi ser på det.

I nästa vecka kommer även det första inlägget här på bloggen från min Sambo som inte gillar mitt sparande i aktier…

Följ med så åker vi 🙂


 

Köpt och sålt under veckan

Jag fortsätter att fylla på med små portioner i respektive bolag, särskilt de som haft det lite tyngre under en period eller där det finns en kraftig undervikt.

Har börjat minska min köpspurt i H&M trots att jag fortsatt är positiv till bolaget. Missade ni att läsa om varför? Ja då hittar ni mina tankar i H&M – och varför jag inte trycker ’sälj’

Var ett tag sedan jag sköt in kapital i mina preffar men nu fick det bli en slant i Fast. Balder Pref. Kom ihåg att läsa Varför ökar jag i Preffar?, ifall ni inte gjort det.

Axfood har stått still rätt länga och många är negativa till den dåliga kursavkastningen på senare tid. Som utdelningsinvesterare är jag däremot glad att kursen inte sätter av uppåt; på så vis kan jag få ett större antal aktier till en billigare peng.

Har ni frågor om varför jag ökar i ett specifikt bolag? Ja tveka då inte att ställa frågan till mig så svarar jag mer än gärna 🙂

 


Utdelningar

Har under veckan kommit in rätt hyggligt med pengar från utdelningar som jag givetvis skyndar mig att skotta in som bränsle till pengamaskinen.

Det finns både rätt och fel sätt att bränna pengar på 🙂

 

Tieto Oyj 380 kr
Swedbank A 303 kr
Handelsbanken B 250 kr
SEB A 231 kr
SEB C 99 kr

Totalt: 1263 kr

1.263 kr in för en vecka utan att ha rört på ett finger för pengarna (nåja), ja det kallar jag för lättförtjänta pengar.

Är redan upp +980% i ökad utdelning från föregående år (2016). Ändå har året bara startat.

 


 

På bloggen

Veckans mest lästa inlägg: H&M – och varför jag inte trycker sälj

Det blev rätt så kraftiga reaktioner efter mitt inlägg och H&M och många funderade hur jag kan vara så positiv fortfarande.

Vill här förtydliga att allt givetvis kan hända med H&M och för en kortsiktig investerare skulle jag Inte alls rekommendera bolaget. Tror det kan fortsätta gå segt ett tag till men att vinden kommer vända. Men, vem vet när?

Kom ihåg att alltid bygga din egna analys av bolag innan du investerar i dessa.

 


 

Till sist – Läsvärt från andra bloggare

Krösus sork – fortsätter att återinvestera sina utdelningar. En vinnande strategi!

Sparo – började redan vid 25 nämna att 40 kändes som en rimlig pensionsålder.

Börsjägarcoachen25 – har verkligen fått en smak till varför bostaden oftast klassas som ens bästa investering

Bullpappret – beskriver problematiken på Drottninggatan och den eviga rädslan som media sprider.

Framtida frihet – fortsätter att handla Skanska precis som jag gör.

Utdelningsseglaren – har uppnått ett fantastiskt delmål på 800.000 kr. Det är fascinerande minst sagt!

Petrusko – fyller också på sitt förråd av preffar.

2
0
Kommentera gärna :)x
()
x