Förra veckan skickade jag ut en veckorapport med en viktig fråga för bloggen: ”Är det önskvärt med veckorapporter och månadsrapporter framöver?”

Såhär blev resultatet:

 

Det här går givetvis att tolka på lite olika sätt, men självklart ser jag det som ett problem då 1/3 tycker att månadsrapporter är okej men att veckorapporter blir överflödigt. Å andra sidan är majoriteten positiva.

Tydligt är att jag måste göra någon ändring kring veckorapporterna, eller sluta med dem helt. Än så länge inte bestämt mig hur jag ska göra 🙂 Samtidigt vet jag att många skulle bli besvikna att inte ha en söndagsrapport att läsa tillsammans med kaffet.

 

Portföljutveckling

Samtidigt som Index sakta rört sig neråt under veckan så har min egna portfölj faktiskt avkastat 1 124 kr, vilket motsvarar en halv månadshyra för mig. Det är givetvis dumt att se portföljutvecklingen på veckobasis. Nästa vecka kan det gå helt åt andra hållet

Hitintills har 28 av årets 41 veckor varit positiva på Stockholmsbörsen och efter en regnig sommar har nu en solklar höst med rejäl uppgång gjort sig till känna. Återigen börjar snacket om att allt är dyrt och att det nu kan vara läge att minska andelen aktier.

Som vanligt är jag fullinvesterad och börsens beteende över tid kommer aldrig påverka detta. Däremot är det tydligt att jag har lättare att fylla på mina innehav under veckor då vi rör oss neråt.

 

Köpt

I veckan ökat följande bolag i portföljen:

Walt Disney har nyligen sparkat 200 anställda under sin TV-division. Det här har påverkat kursen negativt och självklart ser jag till att utnyttja läget. Även dollarn känns attraktiv mot den svenska kronan.

Enligt Disney själva var det en taktiskt omgruppering och jag tror verkligen inte att bolaget kommer påverkas negativt av detta på lång sikt.

Nu släpper Disney snart en ny Star wars film och det ska bli spännande att se hur den slår.

 

Som ni ser köpte jag mer Cloetta. Varför då?, kan man undra. Ja läget i bolaget är verkligen inte gröna skogar just nu efter det stora insider-handlandet som pågått.

I veckan fick vi reda på att 2 chefer som anhölls på tisdagen misstänkta för insiderbrott nu har släppts men att misstanken kvarstår.

Cloetta själva har meddelat att policyn kring insiderhandel nu stramats åt och att den nu är hårdare än hos majoriteten av övriga börsbolag. Skadan är dock redan skedd, det måste vi komma ihåg.

Jag har valt att ge Cloetta en andra chans och det hade känts fel att sälja hela mitt innehav i det här läget. Bolaget har en stark marknadsposition och i framtiden kommer de kunna leverera fina resultat genom god försäljning. För den kortsiktige är detta givetvis inget köp-case.

 

Bankerna

Bankerna hade en tung dag i fredags och självklart passade jag på att köpa lite extra i både Swedbank och Handelsbanken. Vi får se om den negativa trenden fortsätter hos bankerna nu imorgon.

 

Sålt

Som många av er vet har jag sålt hälften av mitt innehav i Paradox. Pradox varit ett fantastiskt innehav i min portfölj men samtidigt lite bortom min strategi då bolaget ännu inte visat någon fin utdelningshistorik.

Tanken är att äga bolag med relativt hög direktavkastning och där utdelningen växer år efter år. Än så länge har Paradox enbart delat ut en gång. Nu när värderingen skjutit i höjden tänkte jag passa på att minska min andel i bolaget och i stället köpa något mer utdelningsrelaterat bolag.

I efterhand har Paradox fortsatt uppåt och det är väl ett lysande exempel på att du aldrig ska sälja bolag som faktiskt går riktigt bra. För du vet aldrig hur länge det kommer fortsätta uppåt. Har kanske lärt mig en läxa här 🙂

 

Balder Pref

I veckan dök det in drygt 10.000 kr i depån från inlösen av Balder pref aktierna som jag ägt under en tid. Just nu vet jag inte vilket bolag jag ska sätta in dessa i men det lutar faktiskt mot K2A Pref.

 

Läsvärda blogginlägg

Stefan har skrivit ett inlägg som handlar om att jaga utdelningar.

Utdelningsseglaren har blivit intervjuad i SvD om att leva på utdelningar. Nu kommer allmänheten få upp ögonen ytterligare kring vår magi 🙂 Det finns både en del 1 och del 2.

Sparo diskuterar kring det här att lova något till sig själv som man sällan håller – att mål är lätt att skapa men svåra att underhålla.

Sparpingvinen. Det är alltid viktigt att tänka på courtage. Sparpingvinen redogör för sina courtagekostnader de senaste 10 månaderna + tips på bra verktyg.

Gustavs aktieblogg har gjort en artikel kring vad man ska tänka på  rörande högutdelarna.

Aktiepappa skriver om senaste affärerna med mycket bra reflektioner i vardera köp/säl

Långsiktig investering. Du har väl inte missat ett riktigt läsvärt inlägg kring H&M? H&M är portföljens största bolag i dagsläget.

 

9
0
Kommentera gärna :)x
()
x