År 2009 köpte Walt Disney Marvel för 4 miljarder dollar. 1 miljard är alltså 1000 miljoner. Och nu snackar vi Dollares! Skepticismen var hög och många trodde att Disney bitit i det sura äpplet.

Självklart visade det sig att marknaden hade fel och Disney blomstrade genom en rad superhjältefilmer som kom att häpna tittarna så de satte popcornen och fredagsölen i halsen. Min favorit är tveklöst Big Hero 6. Visst delar vi den åsikten?

Men, nog snackat om superhjältar. Vi vet alla att framtidens superhältar är Jedi och så sent som i 2012 köpte Disney Luasfilm (skaparna av Star Wars), detta också för 4 miljarder dollares.

Efter detta har vi fått se filmer utan dess like och de som trodde att Star Wars var helt urmjölkat fick nu bita sig i arslet. Så var nämligen inte fallet.

NU är det dags för den nionde filmen i serien och själv är jag lika exalterad som ett barn.

Även om filmerna slungats ut 3 åt gången så är den nionde filmen inte slutet. Via denna länk kan ni se vilka filmer som komma skall.

Sambo KTM är inte alls intresserad av Star Wars och det antar jag att många av mina läsare inte heller är. Det ni däremot ska ta med er från detta inlägg är de makalösa förvärv Disney gör, som också är en anledning till att jag köpte bolaget.

Disney har också helt klart uppmärksammad utdelningshistorik och passar därigenom utdelningsinvesteraren väl. Kursen har dessutom inte gått käpprätt upp i himlen på senare tid. Självklart är det upp till Dig om du vill investera. Gör alltid din egna analys.

Kommer ni se nya Star Wars på Bio?

 

 

6
0
Kommentera gärna :)x
()
x