Det var ett tag sedan jag skapade en veckorapport och saker och ting har kommit mellan mig och dessa. Främst är det väl semestern som strulat till det lite. NU är jag dock igång igen och det är dags att kika på veckan som varit!

Första arbetsveckan efter semestern har helt enkelt känts som första arbetsveckan efter semestern. I ärlighetens namn hade jag gärna haft 1 vecka till… eller kanske 2 veckor… eller varför inte 10 veckor till?

Med tanke på de utdelningar jag får varje år så skulle jag kunna bibehålla samma lön som jag har idag men ta ett antal extra semesterdagar, detta om jag då plockar ut utdelningarna i stället för att återinvestera dem.

Nu har jag och sambo KTM i alla fall beslutat oss om att det får bli en extra utlandsresa i höst till ett lite varmare paradis. Exakt vart har vi väl inte bestämt ännu men det lutar mot att vi försöker ta en sista-minuten någonstans. Kanske kan ni rent utav rekommendera något?

Portföljutveckling

Helt klart inte den finaste veckan sett till kursutveckling i jämförelse mot Index. I slutet av veckan kom det lite djupa dalar i Skanska, Atlas Copco och Tieto som drog ned portföljen ordentligt.

Till er som äger Skanska och känner lite ångest eller oro att aktiekursen fallit så pass mycket så kan jag alltid dela med mig av mina köp. Jag vill försöka vara så transparent som möjligt och dela med mig av både bra och dåliga investeringar.

Egentligen är det lite onödigt att kika på utvecklingen under en enskild vecka. Jag skrev nyligen ett inlägg där jag redogjorde vad portföljen avkastat de 3 senaste åren. På 3 år är det desto mer intressant att kika hur portföljen gått.

Utdelningar

Utdelningarna är virket i min portfölj som får brasan att spraka lite extra. Som många av er vet har jag valt utdelningsstrategin som min primära strategi och gillar att handla bolag som höjt utdelningarna till aktieägarna under lång tid. Pålitliga, starka och defensiva bolag helt enkelt.

I veckan har det kommit in 2 utdelningar från mina bolag:

Saltängen Property Invest 247 kr
Realty Income Corp 71 kr
SUMMA 318 kr

 

Om du vill kika på var portföljen genererat under hela året så föreslår jag att du tittar in på min sida kring Utdelningar 2018. Där kan du också dra ner diverse mallar som du kan använda för att själv dokumentera din resa.

 

Aktieköp

Sammanlagt har det blivit köp för nästan 5000 kr under veckan. Många av ovanstående köp är i bolag där aktiekursen pressats lite, förutom då Axfood där jag köpte på ATH

Investmentbolaget Kinnevik har väl inte heller presterat illa på senare tid och aktiekursen har gått som tåget. Däremot var det nu ett tag sedan jag köpte aktier där och än hur jag gör verkar aktiekursen aldrig gå ner efter det att jag köpt. Varför avbryta ett vinnande koncept och göra det krångligare än det är?

Veckans Twittrare

Veckans Twittrare är ett koncept där jag trycker fram Twitterprofiler som jag rekommenderar er att följa. Dessa har blivit många till antalet nu och varje vecka väntas en ny twittrare.

I veckan vill jag skjuta fram AktieAnimatoren som Twittare, vilket kanske inte är en profil som alla ni känner till. Det här är i alla fall en het följrek då det ständigt produceras kreativa och roliga Tweets härifrån.

Tweetsen är oftast lite finurliga och jag har ständigt skrattat av det Animatören producerar på vår kära plattform.

Stort Grattis!

Veckans Citat

{

”Det gör ont i hjärtat varje gång jag måste köpa toapapper för det är ju pengar man bara spolar ned”

-Lyssnarbrev i Lyxfällanpodden 10

Läsvärt från andra bloggar

Utdelningsstudenten – har skapat en kalkylator där du kan beräkna din framtida frihet. Den är helt suverän!

Att Välja Lycka – skrev om en bok som jag aldrig tidigare hört talas om. Blir nog att läsa den framöver då det ingår mer bokläsning i mina årliga mål.

Utdelningsseglaren – skriver om en pod som jag inte följer. Verkar spännande. Podden heter The Investors Podcast.

Frihetsmaskinen – är en bloggare som verkligen noga skapat mål kring sin framtida frihet. Håller planen? Nu är det enbart 46 dagar kvar till nästa avstämning.

Ecorrens Ekonomiblogg – har gjort en intervju med sparkjolen som blivit en riktigt känd profil på senare tid. Sparkjolen blev veckans Twittrare här på bloggen för en tid sedan.

Observera

Jag har ett samarbete med Nordnet. Alla åsikter på bloggen är dock mina egna och jag vill alltid ge mitt personliga tyckande till alla investeringar. Tänk på att historisk avkastning inte är en garanti för framtida utveckling. De pengar som du placerar i fonden kan både öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet på fondens produktsida på nordnet.se.

 

2
0
Kommentera gärna :)x
()
x