Jag kan med ärlighetens namn säga att jag i veckan gjort 2 fina exempel på total kapitalförstöring

Det ena var när jag köpte Lokas nya bubbelvatten Gurka och Mynta. Fy t*usan alltså! Smakade gräs! Sedan är ju bubbelvatten i sig sjuk kapitalförstöring. Man betalar för det man annars får gratis, fast med lite bubblor i + liten smak..

 

Det andra var när jag i veckan såg filmen It Comes at Night. Ska inte spoila för mycket men ni som redan sett den vet säkert vad jag menar…

Sambo KTM ville se Spiderman i stället men det ville inte jag. Antar att jag får äta upp det nu. Soffan är bäddad 😉

Köpt

Har blivit en hel del köp sista veckan då Stockholmsbörsen fortsatte peka neråt.

Även mina utländska innehav visade rätt rött under veckan så troligtvis blir det köp i Disney och Novo Nordisk på måndag.

Tack vare X-dagen hos Fast. Balder pref så kunde jag plocka in lite mer andelar i denna pref. Kursen sjunker ju oftast med utdelningen i samband med x-dagen. Läs mer om det här.

Varför jag valt att investera i preferensaktier.

 

Utdelningar

Under veckan kom Boston Pizza Roy med 19,4 kr i utdelning. Många bäckar små 🙂

Kommer alldeles strax ut med ett inlägg där jag pratar lite kring det här med preliminärt antagande av utdelningar. Så håll i er fram till dess!

 

LÄSVÄRT!

Som vanligt vill jag trycka på att läsa andra bloggar och inte bara denna. Man lär sig sjukligt mycket om du läser och samtidigt analyserar.

Utdelningsseglaren – antar att ingen missat listan som utdelningsseglaren gjort där du får en gedigen bild över alla svenska ekonomibloggar (de flesta i varje fall).

Sparo – skriver fantastiska inlägg och nu i veckan kom han ut med ett bra inlägg om Paradox, ett innehav i min portfölj.

Aktiepappa – tipsar som en dokumentär som vi borde se. Har ännu inte sett den men verkar intressant!

Bearfighter investment – ökar i börsens billigaste bolag. Vet du vilket det är?

KFM – (Yep, inte KTM), har nu betalat av alla skulder och påbörjat sin utdelningsmaskin. Får en nostalgisk känsla när jag ser detta :,)

Bullpappret – firar sitt 3:e år som aktiesparare. Imponerande!

7
0
Kommentera gärna :)x
()
x