Nu var det grymt länge sedan jag drog en veckorapport så jag tänkte att det vore på sin plats helt enkelt. Här presenterar jag hur portföljen gått i veckan, vad jag köpt, vilka utdelningar som trillat in samt veckans bästa citat och veckans Twittrare. Håll till godo!

Portföljutveckling

På en vecka har mitt totala portföljvärde (ISK och KF) stigit med 13.262 kr lite drygt. En halv månadslön med andra ord. Men som jag skrev i något tidigare inlägg så ser jag inte detta som rena pengar in i fickan, utan snarare som byggstenar som hjälper varandra att bli ännu starkare framöver.

Under månaden som gått har portföljen stigit med +4.006 kr och på helåret är den upp +109.850 kr

Utdelningar

Det har ändå trillar in lite slantar från sidolinjen under veckan. Juni är rätt utdelningsglest men då såg jag att mitt nya bolag, 3M, faktiskt delar ut i juni. En rolig överraskning med andra ord.

Funderar ni mer på 3M och om det finns läge att köpa bör ni läsa mitt inlägg om bolaget.

Aktieköp

Som vanligt ligger fokus på att försöka få upp Holmen i portföljandel och det är lysande nu då det rådande massapriset sänker aktiekurserna genrellt. Sedan köpte jag lite extra i Handelsbanken som jag tycker är en stabil utdelare.

Veckans Twittrare

Veckans Twittrare blir en profil som är rätt ny i gemet men som ändå visar prov på intressanta tweets. Det handlar om lite bolag, lite utdelningar, lite sparande och lite av allt möjligt helt enkelt. Oftast intressanta sådana.

20tkrutdelningpermånad är profilen som inom 10 år tänker uppnå 20.000 kr i utdelningar varje månad.

Veckans Citat

Det här citatet tycker jag är extra bra och dök faktiskt upp i ett avsnitt under veckan i EFN börslunch. Ni får tolka det lite som ni vill men jag tror att ni alla fattar konceptet.

{

”Jag tänker att det är ganska enkelt. Man ska köpta aktier eller aktiefonder när man har pengar.”

-Per H Börjesson 2019 i EFN börslunch

Läsvärt från andra bloggar

Sparo – skrev ett inlägg som jag verkligen kan finna mig själv i, nämligen att alltid försöka göra saker själv. Jag ser alltid till att fixa mina punkteringar på cykeln själv samt i den mån jag verkligen kan reparera min egen bil. Det borde fler göra.

Petrusko – skriver ett väldigt enkelt men läsvärt inlägg om Handelsbanken, vilket är ett bolag jag äger i portföljen.

Frihetsmaskinens portfölj har skeppat ut 320.000 friska kronor på ett enskilt år. That’s Awesome!

Fröken investera – har lagt upp en gedigen nybörjarguide till alla som känner att de precis börjat med sin börsresa eller som är sugna på att kicka igång ett nytt sparande.

 

Observera

Jag har ett samarbete med Nordnet. Alla åsikter på bloggen är dock mina egna och jag vill alltid ge mitt personliga tyckande till alla investeringar. Tänk på att historisk avkastning inte är en garanti för framtida utveckling. De pengar som du placerar i fonden kan både öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet på fondens produktsida på nordnet.se.

 

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x