Årets första veckorapport! Vad sägs om det? Jag har tänkt att hålla er informerade även under 2018 om vad jag köper och vad jag tänker om framtiden. Det kommer bli ett gäng rapporter och utlovar mycket nyttigt. Som vanligt tar jag upp det jag läst och gillat under veckan.

Det har varit lite svårt för mig att sadla om till arbetets ”glada” dagar nu efter ledigheten. I och för sig jobbade jag under mellandagarna, så det blev inte allt för mycket ledigt nu under jul.

Något jag tycker är värt att tänka på är hur en dag extra ledigt i veckan faktiskt känns. Sug lite på en karamellen. Tänk dig att vara ledig på onsdag eller fredag och helt kunna bestämma över vad ditt arbete ska bestå av just den dagen. Det är en trigger för mig!

På vägen hem till mitt barndomshem satt jag och sambon och pratade om vad mitt sparande faktiskt lett till. Vi kom fram till att mina utdelningar ger mig 10 extra semesterdagar varje år. Och det slutar inte här…

Sug på den också… 35 semesterdagar i stället för 25. Inkomsten blir densamma. På mitt jobb klagar många över att de äldre som faktiskt lirat till sig 30 dagar i stället för 25 (det var någon regel förr i tiden).

Portföljutveckling vecka 1

Första veckan för 2018 är avslutad. Det intressanta är dock att det bara är 2 dagar som avgör din portföljutveckling för året; första handelsdagen och sista handelsdagen. Då vi knappast ser sådana stora rörelser på börsen är dock tiden mellan även viktig.

Trots att index slagit mig under veckan så vet jag att det kommer tider då min egna portfölj presterar bättre. H&M och Kopparbergs är 2 bolag som drar rött i portföljen just nu, men jag vägrar släppa min egna filosofi att bolagen kommer tillbaka.

Att det kommer ta tid är jag dock medveten om…

Cloetta har däremot börjat vakna till liv igen efter sin en dvala. Samtidigt är jag medveten om att deras rapport här i början av året kommer vara avgörande för kommande utveckling. Bolaget har mycket elände bakom sig nu, det sista man vill är att årsrapporten blir ett fiasko.

 

Utdelningar

Min stora framtidstro är utdelningarna. Det är dessa som kommer att få portföljen till nya höjder och det är dessa som kommer att betala mycket av mina räkningar framöver.

I veckan är det Boston Pizza som stått för utdelningarna. Det blev en 35 kr, vilket är en halv pizza. Mer om det kan du läsa här.

Om du mot förmodan missat det så räknade jag samman vad mina bolag höjde utdelningen med förra året. Det kan vara intressant för dig som kanske delar något bolag i min portfölj. Inlägget hittar du här.

Veckans citat

”Hårt arbete vinner alltid över talang, då talang vilar”

%

Miljonmålet har stigit

Inser precis att mitt miljonmål gått upp från 42% till 43%. Konstigt, jag som nyss uppdaterade det till 42% från 40%…

Såhär räknar jag mina tillgångar:

Aktier hos Avanza: 365 538

Tessin: 55 500 (50.000 investerat)

Lendify: 12 500 (allt investerat)

Detta blir över 430 000, alltså 43% mot mitt mål. Frågan är vad tusan jag ska döpa bloggen till efter 100%. Eller kanske den upphör? ^^

Läsvärda bloggar

Som vanligt vill jag passa på att nämna ett par bloggar som jag tycker skrivit fina inlägg nu under veckan.

Stefan – visste ni att z2036 har en portfölj med målet att köpa en ny bil? Tycker att det är en fantastiskt idé. Huvudsaken är att man har den långsiktiga portföljen som primärt fokus.

Sparo – har skrivit ett inlägg om hur du överlever januari, om oftast är en kämpig månad för många rent ekonomiskt.

Se min kommentar

9
0
Kommentera gärna :)x
()
x