Årets första utdelning kom faktiskt 1 dag senare än förra årets. Anledningen är att Saltängen Property Invest delade ut betydligt tidigare under januari 2017. Nu har dock första utdelningen trillat in och det blev från det kanadensiska bolaget Boston Pizza Royalities som är noterat på Torontobörsen.

Antal gäster som Boston Pizza serverar årligen

Månadsvid utdelningar – det attraherar

Egentligen skäms jag lite för att säga det… men mina ögon öppnades för boston pizza i och med att jag fick nys om att de delar ut pengar till aktieägarna varje månad. Givetvis är detta något som inte ska vara A och O vid val av bolag, men faktum är att jag än idag tycker att det är rätt roligt.

Att få utdelningar ofta attraherar mig. Det är ofantligt kul när det plingar till i telefonen och man ser att en utdelning trillat in. Helt plötsligt blir man lite rikare (och ja, jag vet att det är vinsten från bolaget som delas ut).

Tittar vi på bilden nedan ser vi att det ändå kommer in mer och mer pengar från bolaget med tiden:

 

Nu blev det lite fler aktier

Gårdagens utdelning landade på i alla fall 36 kr och då äger jag 48 stycken aktier. 1 aktie kostar idag ca 149 kr exclusive courtage. Handlar du via Avanza och courtageclass mini  handlar du aktier för 1 CAD + en valutaväxlingskurs.

Nu blev jag dock sugen på att köpa lite till så jag köpte 15 stycken till 🙂 Det här skrev jag kl 21:33 igår. Den kanadensiska börsen har öppet till kl 22 svensk tid.

 

Direktavkastningen då?

Aktiepriset idag är 142 kr per aktie. Utdelningen för hela 2017 var 9,98 kr per aktie. Det ger en direktavkastning på 7,02% räknat på utdelningen föregående år.

Det som kanske är lite besvärande är att utdelningshöjningar inte sker med jämna mellanrum. T.ex. var utdelningen förra året lika stor som det året innan.

Däremot bör jag nämna att utdelningen faktiskt kan höjas även under året. Det är en stor skillnad mot svenska aktier som oftast höjer utdelningen 1 gång varje år (eller sänker).

Jag tycker fortfarande att Boston är ett fint utdelningsbolag och jag jobbar för att kunna ha så pass många aktier så att jag kan köpa en pizza varje månad för utdelningen, vilket jag givetvis inte kommer göra…

Vad tycker du om bolag som delar ut varje månad?

Här kan du läsa mer om Boston Pizza

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x